Du har gjort det forkert hele livet: Sådan skal du egentligt gøre

Skrevet af Emil Martesen

04/12/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tilberedning af pasta virker ret ligetil. Noget de fleste kan mestre - tror de.

Dagens topnyheder

Så blev det anden søndag i advent, og din adventsgave er lige om hjørnet. 

For I en tid hvor krisen raser, og danskerne har svært ved at få enderne til at hænge sammen, så tæller hver en krone og øre der er sparet. 

Og med dette ‘trick’, som en række eksperter har løftet sløret for - så kan du få et nemt pastatrick, der samtidig hjælper dig med at skære ned på energiregningen. 

Et af Italiens største pastamærker, Barilla, fortalte, hvordan man kan koge pasta i kun to minutter, slukke for varmen, lægge låget på igen og lade det fortsætte med at koge "passivt" i vandet. Det skriver The Sun.

Ikke alene vil dette begrænse CO2-udledningen med op til hele 80 procent, tilberedningsmetoden fremmes også som en måde at spare energi - og penge på.

Eksperterne bemærkede, at der serveres omkring 400 millioner portioner pasta hver eneste dag - og hvis de fleste af os benyttede 'passiv' madlavning, ville det have en betydelig indvirkning på miljøet.

Og selv anerkendte kokke, såsom Gennaros Limoni, har prøvet metoden og hævdet, at den virker:

“Min eneste pointe ville være at reducere ventetiden med et par minutter, så den er perfekt 'al dente'. Hvis det betyder at spare CO2-udledning, så er jeg helt for det”. 

Det er dog ikke alle, der er blevet solgt - og Francesco Mazzei, den italienske kok-mæcen på Sartoria i Mayfair, er en af ​​dem: 

“Hvis du vil spare energi, skal du bare lave noget andet”, sagde han. 

Det er ikke første gang, at der bliver delt en række ‘tricks’ for at spare penge, men det er bestemt et trick der kan bruges.