Hvad betyder SMS lån på dagen

Når de mange online låneudbydere bliver stadig mere populære, skyldes det ikke mindst, at de tilbyder SMS lån på dagen.

Sponsoreret indhold

Deres tjenester sætter privatpersoner i stand til at vælge mellem forskellige SMS lånetyper og modtage pengene inden 24-48 timer. Samtidig stiller de fleste online låneudbydere langt mindre krav til dokumentation og sikkerhed.

At låne penge på dagen med SMS er dog forbundet med høje omkostninger og er noget, som ikke anbefales.

Hvad betyder lån “uden sikkerhed og dokumentation”?

Det kan være en yderst langsommelig proces at optage et lån i banken, fordi banker oftest stiller krav om, at du som låntager skal levere sikkerhed og dokumentation.

At man skal stille sikkerhed betyder, at man som låntager stiller noget i pant for de penge man låner.

Dvs. typisk betyde at man stiller sin bolig eller bil i sikkerhed og dermed tillader låneyderen at overtage disse, hvis man ikke er i stand til at indfri sit lån. Banker vil som regel kræve, at man stiller noget i sikkerhed ved større beløb.

Dokumentation handler også om sikkerhed for lånet, men fra en lidt anden vinkel. Banker vil altid kræve, at se dokumentation for ens indkomst før de bevilliger et SMS lån. 

Det vil sige, at man som låneansøger skal præsentere sin årsopgørelse eller lønsedler eller på anden vis dokumentere, hvor stor indkomst man har. Grunden til at långiveren kræver at se dokumentation er, at denne vil sikre sig at låntagerens indtægt er høj nok til at kunne absorbere den ekstra udgift, der ligger i at optage et lån.

Dokumentation og sikkerhed benyttes altså af långivere til at vurdere den økonomiske formåen af privatpersoner, der ansøger om kredit. 

Derfor afhænger graden af krav om dokumentation også i høj grad af, hvor stort et lån man ønsker at tage, men der er også stor forskel på de forskellige låneudbyderes krav. De mange online udbydere af hurtige forbrugslån stiller oftest væsentligt lavere krav end bankerne.

Sådan virker SMS finansiering uden sikkerhed

SMS lån på dagen og dokumentation adskiller sig væsentligt fra banklån ved at være langt hurtigere at optage. De foregår typisk online eller via SMS og fungerer i realiteten som små forbrugslån.

Således er der tale om en proces, som typisk følger de nedenstående trin:

- Man registrerer sig som låner og udfylder en låneansøgning om SMS lån.

- På baggrund af ansøgningen sammensætter låneudbyderen et tilbud.

- Tilbuddet underskrives med NemID.

Pengene modtages i løbet af få dage, hvis ikke den samme dag. Her kan du læse mere om SMS lån og reglerne i vores naboland Norge: https://www.billigeforbrukslån.no/sms-lån.

De fleste online låneudbydere gør det simpelt at registrere sig som låner og udfylde en ansøgning på SMS. 

Man skal sende sine personlige oplysninger, telefonnummer, e-mailadresse og en bankkonto, hvor pengene kan overføres til. Mange udbydere kræver endda ikke engang et kontonummer, da de simpelthen overfører pengene til din NemKonto.

Læs: Inkassofirma nægter at inddrive gæld fra sms-lån.

Efter registreringen vælger man, hvilken type kredit man gerne vil have i sin låneansøgning. Der kan være flere variabler, men først og fremmest drejer det sig om, hvor mange penge man gerne vil låne, hvor lang tid man vil afdrage på det, om det skal være fast eller variabelt forrentet og om man ønsker afdragsfrie perioder.

Tilbud modtages

På baggrund af ansøgningen sender låneudbyderen nu et tilbud til en. Igen er der flere faktorer i tilbuddet, men det afgørende er at kigge på, hvilken rente man bliver tilbudt at låne til, hvad de årlige omkostninger i procent er og hvad den samlede pris på lånet er. 

Disse faktorer er forholdsvis standardiseret, så de kan som regel sammenlignes på tværs af udbyderne.

Husk at det er uforpligtende at få lavet et lånetilbud, så det kan give god mening at bestille flere tilbud for at se, hvem der tilbyder det billigste lån på SMS. 

Når man er nået frem til det SMS lån man gerne vil optage, underskriver man simpelthen sin låneaftale med NemID på dagen. 

På dette tidspunkt foretager låneudbyderen også en kreditvurdering af låntageren, da NemID kan oplyse, hvorvidt man er registeret i Debitor Registeret eller RKI. Hvis der er tilfældet, vil man få afslag på sin ansøgning.

Efter låneaftalen er underskrevet, modtager man pengene inden 1-2 dage. Således er det væsentligt mer effektivt at låne penge online, end det er at gå til sin bank. De eneste krav er typisk, at man ikke er registeret i Debitor Registeret eller RKI og har fast bopæl i Danmark. Dertil kommer, at de fleste låneudbydere har et minimums alderskrav, som typisk ligger et sted mellem 18 - 25 år.

Ulemper ved at låne penge på dagen

Der er selvfølgelig også ulemper ved at optage lån uden sikkerhed på dagen. Den altoverskyggende ulempe er, at man må forvente at lånet bliver væsentligt dyrere. 

Den højere pris skyldes, at låneudbyderen løber en større risiko end banken typisk er villig til at løbe ved at have en lavere sikkerhed for, at du kan afbetale din gæld.

Du skal også bruge ekstra tid på at sammenligne ÅOP på lån fra flere banker, som forklaret i denne artikel: https://www.billigeforbrukslån.no/lån-på-dagen

Hvis du vælger et lån på dagen, har du sandsynligvis ikke modtaget den laveste rente, du potentielt kunne få.

Lån på dagen har typisk en høj ÅOP, og det er ikke ualmindeligt at betale op til 50% for visse tilbud.

Det kan dog være passende i visse situationer. Når det drejer sig om en engangsudgift er smålån på mange måder et bedre alternativ end at lave overtræk på kontoen eller tegne en kassekredit i banken. 

Overtræk på kontoen er dyrt i renter og oftest skal man betale et årligt gebyr for at have en kassekredit. Derfor er det typisk en længerevarende udgift for en at benytte disse muligheder.

På den anden side er et kortfristet lån hurtigere ude af verdenen, og man slipper for løbende gebyrer. Derfor er det en mulighed, hvis man normalt har godt styr på økonomien, men oplever at ens budget løber løbsk enten på grund af uforudsete omkostninger, eller har et stort behov for en forbrugsgenstand.

Læs: Hvor dyrt må et lån være?

For dig der er økonomisk ansvarlig giver kortfristet kredit altså god mening. Det tillader dig simpelthen at løse dine midlertidige økonomiske vanskeligheder i en fart, uden at du behøver at gennemgå en langsommelig proces i banken og redegøre for dit forbrug. 

Hvad du skal overveje

På grund af de højere omkostninger er det helt afgørende, at man overvejer præcis, hvor stort et lånebehov man har. Jo flere penge man låner, jo større vil omkostningerne være - så simpelt er det - og hvis man låner for meget, risikerer man at havne i en uheldig spiral. 

Derfor er det også en fordel, at mange online låneudbydere gør det muligt at justere meget nøje, hvor meget man vil låne, og hvor længe man vil bruge på at tilbagebetale. På den måde kan man få et beløb, der passer præcis til ens behov.

Selvom hastigheden og den enkle ansøgningsprocedure er fordele, der er til at tage og føle på, bør man alligevel spørge sig selv, om det er disse faktorer der er afgørende for en. Måske er det okay at vente lidt længere på lånet eller gennemgå den langsommelige proces i banken, fordi det i sidste ende betyder, at man sparer penge i forhold til et hurtigt forbrugslån. 

Det kan også være, at man ved at overveje situationen en ekstra gang, finder ud af at det slet ikke er nødvendigt at tage et lån på dagen. Måske kan man spænde livremmen lidt ind og spare op til en rejse i stedet, eller måske kan man købe en lidt billigere telefon.

Under alle omstændigheder bør man altid betragte det som en stor og vigtig beslutning at tage et lån. Derfor skylder man også sig selv at tænke sig om inden.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip