Kan man låne sig ud af økonomiske problemer?

Skrevet af webmaster

294 uger siden

|

01/10/2018
De fleste vil sige give dig et rungende nej. Økonomiske eksperter vil sige at det kan du ikke. Svaret er bare en del mere nuanceret end dette. Læs med her og find ud af hvorfor, der er situationer, hvor det kan være smart.

Dagens topnyheder

Hvis din økonomi sejler eller du føler der ikke er råd til at leve på den måde du gerne vil så, kan flere lån eller rettere det rigtige lån være vejen frem for dig.

Går det stik mod eksperternes råd – Både og. Hvis du låner forkert eller bruger de penge du låner forkert, så ja og det er heller ikke det vi anbefaler dig at gøre.

Hvis du er kommer dertil i dit liv, hvor du gerne vil rette op på tidligere tiders overforbrug eller til et sted, hvor du har brug for mere styr på tilværelsen så er der nogle ting du kan kigge på.

  • Dit forbrug
  • Dine eksisterende lån
  • Dine udgifter

Rigtig mange under 50 år har i dag et eller flere forbrugslån. Nogle kalder dem kviklån, men sagen er at når du bruger dem på unødvendige ting på dig selv er det forbrug. Er en rejse unødvendig – ja det er den, hvis ikke det er livsnødvendigt. Ny telefon, tablet eller dyre sko. Samme ting.

Dit forbrug skal under lup. Sørg for at skære ned på det unødvendige og frigør nogle penge hver måned. Hvorfor spørger du måske! Det skal du fordi når du skal låne dig ud af problemerne skal du vise at du har muligheden.

Omlæg dine eksisterende lån med et samlelån

Nu kigger du på dine eksisterende lån. Det kan være du kun skylder i banken. Så er der nok ikke meget at hente med mindre du betaler høje renter. Er du blandt dem der har et eller flere kviklån og betaler dyre renter på relativt lave lån, så er der noget at hente

Samlelånet er vejen frem og hos f.eks. home-banker.dk, kan du læse meget mere om hvordan du kan samle flere af dine dumme små lån, få betalt dine forældre tilbage eller få pengene tilbage på børneopsparingen. Her samler du flere lån mod en længere løbetid, men ofte meget lavere månedlige ydelse.

Her kommer dit forbrug ind. Det må ikke stige og de sparede penge viser banken at du har råd. Om du benytter din egen bank eller en af de online er ligegyldigt. Renten er ofte den samme, når det er samlelån man snakker om.

Du kan komme ud af RKI ved at låne – Hvis du skylder mindre end 32.000 kr.

Hvis du er endt i RKI så er der ikke mange der kan hjælpe. Alligevel findes der en mulighed for dig der skylder mindre end 32.000 kr. i RKI.

Du kan faktisk låne penge selvom du er i RKI hos enkelte banker og dem finder du ligeledes info om på home-banker.dk.

Her skal du dog være yderst opmærksom på at hvis du bruger pengene til andet end det formål at komme ud af RKI og dermed af med din gæld, så får du ikke flere chancer og udsigten til at komme ud kan være lang.

At låne penge skal altid gøres med overvejelse. Stil dig selv spørgsmålet. Kan jeg gøre det på andre måder. Kan der spares. Gør altid det fornuftige først. Er det ikke en mulighed så lån med omtanke.