Overvejer du en strandtur? Pas på, det er højsæson for disse bæster

Hvad er mere oplagt end at pakke hele familien sammen og køre til stranden i disse sommerlige dage. Men de færreste er klar over, at det er højsæson for brandmænd, der nemt kan forvandle badeturen til en omgang svie og kløe. Det skriver Tv2.

Sensommer er lig med brandmænd, kaldet den røde brandmand, i de danske have. Årsagen til de mange gopler har naturvejleder og biolog Tue Skovgård en naturlig forklaring på.

Læs også: Advarsel til alle passagerer: Gør aldrig dette med dit boardingpas

- Antallet af gopler varierer fra år til år og fra kyst til kyst. Men det er først her i august og september måned, de bliver store og voksne, siger Tue Skovgård til Tv2.

Men hvis brandmænd ikke er dine børns livret, så er der håb forude. Det gælder nemlig om at bade, når det er lavvande eller pålandsvind. Begge dele trækker nemlig de uønskede bæster væk fra kysten.

Hvis du alligevel skulle komme i kontakt med brandmænd er det bedste råd, at du skyller og skraber området med fx en barberskraber eller et kreditkort. På den måde fjerner man brandmandens små harpunspidser med gift, som giver dig svie og ubehag.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip