På vej mod en grønnere frokostordning

Efter hele 13 år som Frokost.dk skifter én af landets førende leverandører af frokostordninger til virksomheder navn til able.

Virksomheden skifter dog ikke kun navn; de skifter også kurs. De vil ikke længere være en del af klodens klimaproblem, men i stedet vil de være en del af løsningen.

Læs med her, og bliv klogere på, hvordan denne danske virksomhed tager et stort, grønt skridt mod en grønnere frokostordning og et bedre klima.

ables ydelser – før og nu

Det, som able tilbyder danske virksomheder, er ganske simpelt. De leverer nemlig sund og lækker mad til kantiner landet over, så medarbejderne slipper for at spise kedelige rugbrødsmadder. Det lyder simpelt, og det er det i og for sig også. Ikke desto mindre virker det, og able – som førhen hed Frokost.dk – har mere end 10 millioner leverede måltider i bagagen.

Nu efter navneforandringen er ydelsen præcis den samme, men able har helt overordnet ændret to ting i deres virksomhedsstrategi, og det er med de ændringer, at de bliver mere klimabevidste.

To grønne skridt

Mange bække små gør stor å, siges det. Og i dette tilfælde virker det til at stemme. ables ændringer er nemlig meget simple, men de har stor virkning. 

Først og fremmest er de blevet meget mere bevidste om, hvilken emballage de bruger til den mad, de leverer. Den nye emballage er langt mere klimavenlig, men den er også dyrere for able. CEO, Martin Bjergegaard, siger, at det er en satsning, som, de håber og tror på, vil have en positiv virkning i fremtiden.

Den anden markante ændring, der er at spore i ables virksomhedsstrategi, er, at de nu stiller meget større krav til deres samarbejdspartnere – det vil sige de køkkener, der tilbereder maden. Her er kun det bedste godt nok, og for at højne niveauet yderligere tilbydes de forskellige køkkener undervisning fra topkokke. Målet med undervisningen er, at de mindre køkkener får mere viden om plantebaseret kost, og at den samlede kvalitet derved bliver højere. 

Jo flere, des bedre

Ændringen fra Frokost.dk til able.dk, og ændringen fra klimaproblem til klimaløsning er naturligvis meget mere nuanceret, end den fremlægges her. Er du derfor bare det mindste interesseret i, hvordan vi kan behandle klimaet lidt bedre i vores hverdag, kan det absolut ikke skade at læse lidt mere om ables valg via linket ovenfor.

I mange sammenhænge kan hele denne klimasnak godt virke uoverskuelig, forvirrende og som noget, der er rigtig svært at gøre noget ved som enkeltperson. Det er da også klart, at hvis du alene ændrer dine vaner, så ændrer det nok ikke ret meget i det store billede. Men hvis vi alle sammen gør et eller andet – fx vælger en grønnere frokostleverandør, sparer på vandet, flyver lidt sjældnere, genbruger mere – så gør vi en forskel.

 

Dagens Gossip