Skift til varmepumpe og spar penge

Der kan være penge at spare på din varmeregning, hvis du beslutter dig for at udskifte din oliekedel med en moderne og effektiv varmepumpe.

En varmepumpe udnytter varme i luft eller i jord til at opvarme boligen med. Et varmeanlæg med varmepumpe kører på el, men de er alligevel noget billigere og mere miljøvenlige end almindelig opvarmning med el. En varmepumpe bruger kun omkring en fjerdedel af den mængde elektricitet, som et system af elradiatorer ville skulle bruge for at varme et hus op.

Du vil kunne spare omkring 12.000 kroner om året på varmeregningen, når du udskifter et gammelt olie- eller naturgasfyr med en effektiv varmepumpe. I tilfælde af at du varmer op med elvarme, vil besparelsen være større.

Alle typer af huse kan bruge varmepumpe

Uanset hvilken type hus, du har, kan du bruge en varmepumpe. Selve anlægget fylder som et køleskab, og det kan fint installeres i kælderen eller måske et bryggers. Vælger man et luft-til-luft anlæg, sidder den største del udendørs, men den del, der varmer/blæser, installeres indenfor.

Du kan få råd og vejledning samt købe din varmepumpe hos Heatnow, der også har et stort udvalg af varmepumper. Det er vigtigt, at du anskaffer en varmepumpe, hvis ydelse passer til husets størrelse og isolering, ligesom du bør tjekke pumpens energimærke.

Sørg for at få den rette vejledning og service

For at en varmepumpe skal køre jævnt og stabilt, skal dit hus være godt isoleret. Så kører den bedst og holder længe. Hvis du er i tvivl om, hvordan en varmepumpe vil fungere i dit hus, skal du kontakte en specialist på området, som også kan rådgive dig i forhold til valget af den rigtige varmepumpe og den rigtige installation.

Der ydes energitilskud til installering af varmepumpe, og hvis du finder den rigtige fagmand til opgaven, så sørger han også for at søge tilskuddet for dig.

Hos Heatnow kan du også få hjælp med monteringen af din nye varmepumpe, ligesom de yder den service, du måtte få brug for, når varmepumpen er installeret. Det er vigtigt, at du sørger for at få dit anlæg set efter regelmæssigt, omkring en gang om året, af en uddannet installatør, da det er med til at sikre, at dit anlæg har en lang levetid.

Vælg en installatør, der er godkendt i VPO-ordningen, der er en frivillig kvalitetssikringsordning for varmepumpeinstallatører.

 

Dagens Gossip