Værd at vide om bitcoins

Bitcoin - Foto: Shutterstock

Sidste år tog bitcoins verden med storm. Alle ville have fingrene i den digitale valuta, hvilket fik prisen på den til at stige voldsomt.

Samtidig steg værdien af bitcoins, så hvis man i dag er den heldige ejer af en bitcoin eller to, har man mange penge på sin virtuelle konto. Hvis du er en af dem, som ikke nåede at købe en bitcoin i 2017, så frygt ej. Muligheden er der stadig. Danmarks førende formidler af bitcoins, coinbox.dk, erfarer, at mulige reguleringer af bitcoins vil styrke valutaens fremtid.

Hvad er bitcoins?

Bitcoin er en digital valuta, som kan bruges på internettet. Bitcoins er decentrale, hvilket betyder, at der ikke er nogen centrale organisationer, som styrer dem. Den danske krone reguleres eksempelvis efter euroens kurs, hvilket skaber en form for sikkerhed. Den danske krone vil ikke stige eller falde drastisk indenfor korte tidsintervaller. Det kan bitcoins til gengæld. I 2017 steg interessen for bitcoins voldsomt, hvilket medførte, at værdien af dem steg. Det blev dyrt at købe bitcoins, men samtidig værdifuldt at eje dem. Bitcoins kan sendes anonymt fra en person til en anden over internettet, uden overførslen behøver at gå igennem en bank. Børser handler med bitcoins, og hvis efterspørgslen falder, vil værdien også falde. Bitcoins har på nuværende tidspunkt ikke samme sikkerhedsnet, som de fysiske valutaer vi kender til.

Grundet voldsom interesse i hele 2017, var værdien af en bitcoin i december hele 122.000 kr. Blot en måned senere var værdien halveret. Det skyldes blandt andet, at lande som Kina og Sydkorea vil forbyde brugen af kryptovaluta, som bitcoin hører ind under. Når et stort land som Kina trækker sig væk fra bitcoin, vil mange andre spillere følge trop, da det minimerer markedet. Værdien af bitcoins har dog før faldet og steget voldsomt. Lige nu er der spekulationer om hvorvidt værdien af bitcoins skal kunne reguleres. Hvis det fastslås, vil markedet for købere være endnu mere attraktivt, end det allerede er.

Hvordan får jeg fat i dem?
Hvis du er helt ny på området, kan bitcoinmarkedet synes svært at finde rundt i. De virtuelle mønter er helt forskellige fra de, du går rundt med i pungen. Du har aldrig mulighed for fysisk at holde en bitcoin, selvom de faktisk skal opbevares i en e-pung.

På coinbox.dk kan du blive meget klogere på, hvordan hele bitcoinsystemet fungerer, og hvordan du skal forholde dig til det. Bitcoins er trods sine udsving stadig i høj kurs og værdi. Hvis du er interesseret i at købe dem et sikkert sted, er der rig mulighed for det. Køb bitcoins på coinbox.dk, som er førende formidler af bitcoins i Danmark. De tager dig i hånden og guider dig igennem bitcoinverdenen. Efter et besøg på hjemmesiden, vil du helt sikkert være blevet klogere på området.

Hvordan ser fremtiden ud?
Lige nu forhandles det hvorvidt værdien af bitcoins skal sikres. Hvis den sikres, kan ejerne af valutaen være mere trygge. Værdien af bitcoins fastsættes lige nu efter udbud og efterspørgsel. Det har resulteret i svingende værdier, der ikke er til at regne med.

Hvis der oprettes en sikkerhedsværdi, er ejerne mere sikre. Netop nu kan en bitcoin i princippet være 50.000 værd, mens værdien i morgen er faldet til 5.000. Omvendt kan værdien samtidig stige, hvilket selvfølgelig vil frembringe en anden klang i de mange bitcoinejeres ører. Det usikre marked holder mange fra at springe ud i købet af en bitcoin, hvilket får værdien til at falde.

”Forhandlingerne om at fastsætte en smertegrænse for værdien af bitcoins, vil helt sikkert gavne markedet. Det sikrer de enkelte bitcoinejere, der førhen ikke har vidst, om de var millionære eller fattigrøve, når de stod op om morgenen”, siger ejeren af coinbox, Alexander Leo-Hansen.

De, der har købt bitcoins på coinbox, synes også godt om de foreslåede reguleringer. Hvis de træder i kræft, er fremtiden for bitcoinejere sikret. Fremtiden ser lys ud og kryptovalutaen vil forblive på markedet. Alexander Leo-Hansen slår fast:

”Hvis reguleringerne træder i kraft, er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at erhverve sig bitcoins. En bitcoin på lommen vil gavne dig”.

Spekulationerne om hvorvidt reguleringerne træder i kraft, bliver snart afgjort. Lige nu og her ser fremtiden for bitcoinejere lovende ud.

 

Dagens Gossip