Aflyst Jes Dorph-foredrag får store konsekvenser for arrangørerne

Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Det aflyste foredrag får nu konsekvenser.

Det var egentlig planen, at Jes Dorph-Petersen skulle have holdt foredrag om MeToo og sin egen oplevelse med det. Dette reklamerede han på sine sociale medier tidligere på måneden, men planerne er sidenhen blevet droppet.

Læs også

Aflyst Jes Dorph-foredrag får kendis til at trække sig

"Jeg vil gerne bekræfte, at Jes har haft et nyt foredrag oppe, men vi valgte allerede i går at tage snakken med Jes, at vi ikke kunne repræsentere det foredrag. Af den grund er Jes stoppet som samarbejdspartner, og både profil og foredrag er derfor allerede tidligere i dag blevet fjernet," skrev landechef Kenneth Lund fra Athenas til Ekstra Bladet. 

Ifølge forfatter og journalist Sanne Gottlieb, så har det aflyste foredrag fået Jes Dorph-fans til at fare til tasterne. På Facebook har gruppen Alle os der støtter Jes Dorph over 43.000 medlemmer. 

I en klumme på Eb.dk skriver Sanne Gottlieb, at Facebookgruppens administrator har opfordret alle de 43.700 medlemmer til at skrive dårlige anmeldelser af Athena på Trustpilot.

Det er tydeligt, at der er mange medlemmer, der har taget den opfordring til sig.

“Hykleri fra Athena”

Hvis man tager et kig på anmeldelserne af foredragsvirksomheden Athena på Trustpilot, så har virksomheden i skrivende stund 129 anmeldelser. 

68 procent af dem er i den absolutte lave ende, hvilket betyder, at anmelderen kun har givet en stjerne. I mange af de sure anmeldelser er det tydeligt, at det er det aflyste Jes Dorph-foredrag, der skaber dårlig stemning. 

“Et yderst pinligt knæfald for folkedomstolen.”

“Et utroværdigt foretagende som ikke respekterer aftaler og ytringsfrihed for alle.” 

“I har foretaget et meget dårligt valg ved at vælge ultrafeminister till og moderate mænd fra.”

Sådan lyder nogle af de kommentarer, som er kommet i kølvandet på opfordringen fra Facebookgruppens administrator. En opfordring som Sanne Gottlieb kalder “ikke særlig voksent.” 

“Desværre er siden blevet til en legeplads for indebrændte mennesker, der tilsyneladende ikke helt har forstået, at det at ville 'lukke munden på et bookingbureau' er kørt helt af sporet,” skriver hun på Eb.dk. 

Læs også

Dennis Knudsen jubler: Så skete det

 

 

 

Dagens Gossip