Anne Gadegaard

17/01/2018 12:19

Nils Würtzenfeld

Gossip
Anne Gadegaard. Foto: Scanpix
Anne Gadegaard. Foto: Scanpix
Anne Gadegaard blev kendt som vinder af MGP i 2003 og i 2015 fik hun en andenplads ved Melodi Grand Prix. I dag har hun udgivet fem album og er populær blogger og instagrammer.

Mest læste i dag

Anne Mondrup Gadegaard er født 7. november 1991 i Aarhus og blev kendt i Danmark som den lille pige i guldtøj, der vandt MGP i 2003. Siden har hun udviklet en karriere som sanger og personlighed på flere sociale medier.

Anne Gadegaard Arabiens drøm

Anne er datter af forældrende Dorthe Jensen og Jan Gadegaard og er opvokset i Aarhus-forstaden Risskov sammen med sin lillebror Mikkel og halvstorebror Nicklas.

Som barn gik Anne på Risskov Skole og allerede fra en tidlig alder, blev hun hurtigt vant til at optræde og være i centrum, da hun dyrkede kunstskøjteløb på konkurrenceplan og var kendt som skøjteprinsesse i skøjtehallen i Risskov.

Anne Gadegaard som 11-årig. Foto: Scanpix

Samtidig begyndte hun også at synge i en ung alder og vandt sit første MGP, da hun hendes fritidsklub afholdte Melodi Grandprix. Denne konkurrence vandt Anne som 10-årig, og da interessen for musik tog til, besluttede hun året efter i 2003, at hun ville stille op til børnenes Melodi Grandprix - MGP - der første gang blev afholdt på DR i 2000.

Med sine forældres opbakning og støtte meldte Anne sig til konkurrencen med sangen Arabiens drøm, som hun selv havde skrevet og fundet inspiration til i stemningen fra Disney-tegnefilmene Aladdin, som var én af hende yndlingsfilm. Samtidig havde hendes onkel hjulpet med at skrive noder til melodien, som hun havde inde i hovedet.

Anne Gadegaard ses her en tur i rutsjebanen. Foto: Scanpix

Da MGP blev afholdt i maj 2003, skulle 11-årige Anne vise sig at gå hele vejen, da hun ført guldtøj og med dansere i baggrunden vandt konkurrencen med maksimum antal stemmer, nemlig 12. Sejren høstede efterfølgende stor opmærksomhed i medierne, ligesom Arabiens drøm blev en landeplage, som mange danskere stadig kan nynne med på.

Anne Gadegaard MGP

I 2016 kunne Anne dog afsløre, at hun stadig fortryder én ting fra den aften, hvor hun vandt MGP. Hun formåede nemlig aldrig at få sin pokal med hjem.

- Jeg fik overrakt en statuette eller pokal, hvor der stod ‘vinder af MGP 2003’, og fordi at jeg skulle til at synge min sang igen, så fik jeg hjælp af forskellige mennesker, som arbejdede ved MGP, til at holde mine blomster og den her statue-ting. Og siden den blev taget fra mig på scenen, så har jeg ikke set den, skriver Anne Gadegaard i et indlæg på sin blog.

- Det lyder jo umiddelbart ikke som verdens undergang, og det er det jo heller ikke. Men når du som 11-årig får sådan en flot ting overrakt, som du bare glæder dig helt vildt til at have stående på dit værelse, så er det klart, at man blev ked af det, forklarer hun.

Anne Gadegaard som vinder af MGP. Foto: Scanpix

Sejren betød også, at Anne Gadegaard efterfølgende skulle repræsentere Danmark ved det Europæisk Børne Melodi Grand Prix, der blev afholdt i Forum i København 15. november samme år. Her opnåede Arabiens drøm en femteplads.

Anne var dog langt fra færdig med at optræde med sin vindersang, for efter MGP-sejren rejste hun landet rundt for at synge Arabiens drøm for jublende børn og unge. Nogen hun i øvrigt gjorde sammen med hele sin familie, der valgt at gøre Annes sejr til en familiebegivenhed.

Anne Gadegaard på scenen. Foto: Scanpix

Det betød også, at hver gang Anne skullet optræde et sted i landet, så pakkede forældrene en madkurv og kørt af sted alle sammen - nogen gange også med andre familiemedlemmer.

- Det har været en ren fest. Og det har været skønt at se, hvordan børnene hygger sig sammen, når de har været ude og optræde, fortalte Annes mor og manager, Dorthe Jensen til Berlingske efter MGP-sejren.

Hun forklarede også, at sejren og de efterfølgende koncerter nok ville koste familien deres sommerferie, og derfor blev det lejede sommerhus i Spanien afbestilt, så familien i stedet kunne tage med Anne rundt i landet, når hun skulle deltage i de populære Åh Abe-koncerter.

Anne Gadegaard barnestjerne

Tilbage på solebænken på Risskov Skole blev Anne hyldet af de andre elever for MGP-sejren, og ifølge moderen, mærkede hverken Anne eller familien til til misundelse blandt Annes klassekammerater.

- De har taget det fint. Men det er også en rigtig god klasse, hun går i. Jeg har selvfølgelig snakket med hendes lærer om det, og hun siger, at hun nogle gange godt kan se, at Anne sidder og drømmer lidt i timerne. Men det er ikke noget, der er gået ud over hendes skolearbejde, fortalte Dorthe Jensen til Berlingske i 2003.

Anne Gadegaard ses her i TV 2-progammet Noahs Ark. Foto: Scanpix

Alt var dog ikke fryd og gammen i tiden efter konkurrecen, for umiddelbart efter Annes MGP-sejr blev DR kontaktet af herboende kroater, der syntes, at Arabiens drøm mindede betænkeligt meget om den kroatiske popgruppe Colonias hit 1001 noc.

Anne blev derfor beskyldt for plagiat - noget som DRs B&U-chef, Preben Vridstoft afviste, men alligevel blev en undersøgelse sat i gang for at kunne fastslå, om Anne nu også havde skrevet sangen selv.

Anne Gadegaard ses her klar til Åh Abe-koncert. Foto: Scanpix

- Anne har ikke haft det godt, mens undersøgelsen stod på. Hun har været meget ked af, at nogen troede, hun havde stjålet sin sang fra andre. Men hun er også en sej pige, der har gennemført de fire Åh Abe-koncerter i fin stil, forklarede Preben Vridstoft til Berlingske.

Til sidst fik både DR, Anne Gadegaard og hendes forældre dog eksperternes ord for, at Arabiens drøm var et originalt værk og ikke et plagiat af det kroatiske hit.

Anne Gadegaard karrieren

Efter sejren fik Anne også udgivet albummet Arabiens drøm i 2003, ligesom hun efterfølgende fik lejlighed til at optræde i både Norge, Sverige og Italien.

Anne popularitet blandt børn og unge forblev stor, og med tiden kunne hun kalde sig regulær børnestjerne og fik titlen som ‘Danmarks lille pop prinsesse’. Imens rejste moderen Dorte landet tyndt, når hendes datter skulle optræde, ligesom det var også hende, der stod for al PR og planlægning.

Anne Gadegaard med sin hund. Foto: Scanpix

Året efter i 2004 kunne udgive sit andet album Ini Mini Miny, ligesom hun fik lejlighed til at medvirke i flere tv-programmer - blandt andet Vi med hund, på grund af hende kærlighed til ‘menneskets bedste ven’. På albummet Arabiens drøm optrådte i øvrigt også en sang om hendes to hunde, Choko og Nugga, ligesom der på hendes andet album er en sang om broderens hund Angel.

Hendes tredje album Chiki Chiki (2005) blev også udgivet i Norge, og samme år blev hun 14. maj 2005 konfirmeret i Risskov Kirke. Året efter kunne hun udgive hele to album - først De første og største hits og bagefter julealbummet Annes jul.

Anne Gadegaard på barneværelset sammen med sine mange priser. Foto: Scanpix

Alt i alt har Anne Gadegaard solgt 300.000 albums.

I 2005 medvirkede hun i øvrigt på introsangen Here We Go til børneprogrammet Go!, som blev sendt på DR1 og i 2006 blev hun nomineret til Årets Danske Børneudgivelse ved Danish Music Awards 2006.

I 2008 var hun også med til at skrive støttesangen En Verden Til Forskel sammen med andre tideligere MGP-vindere til Danmarksindsamlingen.

Anne Gadegaard moderens død

I 2008 startede hun på Handelsskolens Grunduddannelse på Aarhus Købmandsskole, og efter udgivelsen af singlen Blah blah fra 2010 tog hun en pause fra sangkarrieren og rampelyset. Hun blev færdiguddannet i 2011, men under hendes uddannelse indtraf hendes livs tragedie, da hendes mor fik konstateret brystkræft.

Sygdommen var allerede meget fremskreden, da den blev opdaget, og derfor kunne lægerne konstateret kræft hele fem steder i hjernen på moderen. Hun fik et år at leve i, fra kræften blev opdaget og døde i marts 2010.

- Det er dybt tragisk. Det gik ufatteligt hurtigt ned af bakke for Dorte, men hun formåede at bevare humoren og sig selv gennem sygdommen. Men Anne er en virkelig stærk pige, og hun har været meget afklaret med det, fortalte Henrik Sørensen, direktør i My Way Music, som har udgivet Annes plader, i 2010 til BT.

Anne Gadegaard foran sit publikum. Foto: Scanpix

Han forklarede samtid, at den dengang 18-årige Anne var rigtig tæt knyttet til sin mor.

- De var utrolig tætte. Anne kunne sagtens finde på at sætte sig hen på skødet af sin mor og give hende en ordentlig knuser. Og Dorte var positivt sagt en rigtig hønemor, lød beskrivelsen.

Selv har Anne forklaret til Billed-Bladet:

-Jeg var lige ved at besvime, da min mor døde. Jeg var nødt til at lægge mig ned, fordi jeg havde så meget smerte og hovedpine. Det var så surrealistisk at vågne næste morgen, og hun bare ikke var der.

Anne Gadegaard i 2006. Foto: Scanpix

Efter moderens død fik Anne iøvrigt lavet en tatovering ned af den ene arm, hvorpå der står ‘for evigt min, for evigt din’ som en hilsen til moderen.

Og to år efter led Anne endnu et smerteligt tab, da hun i 2012 mistede sin mormor - der også døde af kræft.

- Jeg gik i stykker indeni, da min far ringede og fortalte, min mormor var død. Kører du i bil lige nu, spurgte han flere gange, da han ringede. Nej, sig det nu bare, svarede jeg. Og så kunne jeg ellers slet ikke kapere, hvad han fortalte mig. Jeg smed taske og computer fra mig og lagde mig ned og råbte, skreg og hulkede, har Anne Gadegaard fortalt til BT.

Anne Gadegaard Kræftens Bekæmpelse

Året efter blev hun udnævnt til ambassadør for Kræftens Bekæmpelse-kampagne ‘Støt Brysterne’, og i et interview med Alt for Damerne har hun forklaret:

- Det er et utroligt sårbart emne for mig. Jeg mistede min mor til brystkræft for seks år siden. Det begyndte med brystkræft, som hurtigt spredte sig til fem steder i hendes hoved. Hun nåede kun at være syg et år, før vi måtte sige farvel, lød det fra Anne, der også forklarede:

Anne Gadegaard. Foto: Scanpix

- Jeg er utrolig bange for selv at få brystkræft, fordi det har været så tæt inde på livet af mig. Her den anden dag havde jeg en rigtig træls drøm om, at jeg mærkede en knude i mit bryst, og det viser, hvor bange jeg i virkeligheden er for at få det, desværre.

Efter moderens død flyttede Anne til København sammen med sin daværende partner Micky Steel, som hun dannede par med fra 2010 til 2015 og i sommeren 2011 startede hun sin blog, som er en del af blogger-netværket Bloggers Delight.

Anne Gadegaard i 2012 efter at være flyttet til København. Foto: Scanpix

Anne kalder selv bloggen for sin online dagbog og udover at rummer elementer fra både hendes garderobe og træningsrutiner, er den et indblik i hende liv, hverdag og tanker.

Bloggen har i dag imellem 10.000 og 12.000 besøgende hver eneste dag.

Anne Gadegaard som voksen

I 2013 vendte hun tilbage til musikken, da hun udgav nummeret Bag Skyerne, hvorpå hun blandt andet bearbejdede den sorg, hun oplevede efter tabet af sin mor. Samme år optrådte hun også afklædt på forsiden af mandebladet M!, og siden har Anne ikke været bleg for at lægge afklædte og frække billeder af sig selv på sociale medier. På Instagram har Anne flere gange vist sin krop frem - dog uden at være helt nøgen.

Anne Gadegaard i 2015. Foto: Scanpix

I 2015 vendte hun tilbage til grandprix-scenen, da hun deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2015 med sangen Suitcase. Her opnåede hun en andenplads efter Anti Social Medias vindersang The Way You Are.

Senere i 2015 udgav hun sangen Booty Call sammen med den danske rapper Emil Stabil.

Anne Gadegaard

Anne Gadegaard på scenen til Dansk Melodi Grand Prix 2015. Foto: Scanpix

I august 2016 kunne Anne på sin blog afsløre, at hun havde fået en kæreste, og at de to var flyttet sammen. Dog valgte hun at holde for sig selv, hvem han var indtil april 2017, hvor hun forklarede, at han hedder Christian. Efterfølgende lagde hun billeder af ham på både Instagram og sin blog.