Daniel Craig: Kvinder burde overvejes som James Bond

Når den 25. James Bond-film er i hus, er vi måske et skridt tættere på en kvinde i hovedrollen. Den nuværende Bond-skuespiller, Daniel Craig, lægger hvert fald ikke skjul på, at en kvinde godt kan påtage sig rollen.

Indtil videre har der været syv forskellige mænd, der har portrætteret den hemmelige agent, James Bond, i de populære film baseret på Ian Flemmings bøger. Den 25. Bond-film er undervejs, og den står til at få premiere til april næste år.

I denne film er det fortsat Daniel Craig, der har hovedrollen, men det bliver også sidste gang, at den 51-årig skuespiller skal spille den hemmelige superagent, 007. Det betyder dog ikke, at historien om James Bond stopper, det betyder blot, at der skal findes en ny skuespiller, og det kan blive hvem som helst, mener Daniel Craig selv.

Snakken om den nye James Bond har stået på i mange år, og det skabte første gang en del ugler i mosen, da en mørk skuespiller blev nævnt i rollen som James Bond, der siden 1962 har været hvid.

Læs også

22-årig fra Randers var sin mand utro: Jeg havde ikke noget valg

Det skabte dog endnu mere røre, da det pludselig kom på bordet, at den næste James Bond kunne være en kvinde, og den debat startede Daniel Craig op igen, da han blev spurgt ind til fremtiden for James Bond-filmene.

“Det gælder om at finde den rette person til jobbet. Jeg mener, at alle burde blive overvejet som en ny James Bond. Både kvinder og afroamerikanere,” lyder det fra Daniel Craig i interviewet på Jamaica med Entertainment Tonight.

 

Det kommer ikke til at ske

Trods de mange rygter og snakke i krogene, så er der dog intet der tyder på, at der skal en kvindelig James Bond til i øjeblikket. Hvert fald ikke så længe at en af producerne på Bond-filmene, Barbara Broccoli, fortsat står bag.

“Bond er en mand. Han er en mandlig karakter. Han blev skrevet som en mand, og jeg mener, at han formentlig vil blive som en mand,” fortalte hun tilbage i 2018 ifølge det britiske medie The Guardian, hvor hun også valgte at uddybe.

“Og det er helt fint. Vi har ikke brug for at lave en mandlig karakter om til en kvinde. Lad os i stedet skabe flere kvindelige karakterer, og lade historierne passe til disse karakterer,” fortalte hun dengang.

Hun valgte i stedet at fokusere på måden, som kvinderne nu bliver set på i James Bond-filmene, hvor hun mener, at der er sket en stor udvikling. Ifølge hende, så var kvinderne et langt større sex-symbol i de tidligere film, hvor de reelt ikke havde den store betydning for handlingen. Her mener hun, at kvinderne i dag har lagt mere at sige i filmene, uden blot at skulle være der for den britiske agent, når han lige lyster.

Læs også

Mums eller ad! Mand finder edderkop der ligner et stykke sushi

 

 

Dagens Gossip