Første gang siden Henriks død: Margrethe viderefører elsket tradition

Dronning Margrethe er i øjeblikket at finde på Chateau de Cayx, hvor regentparret altid har holdt ferie.

Var der noget, som prins Henrik elskede, så var det slottet Chateau de Cayx i landsbyen Caïx i hans hjemland Frankrig.

Når regentparrets somre ikke blev tilbragt på Kongeskibet Dannebrog eller på Marselisborg Slot i Aarhus, så var parret altid at finde på det franske vinslot, der i mange år var en fast og traditionsrig sommertradition for Henrik og Margrethe.

Denne sommertradition har dronningen nu valgt at holde fast i. Det skriver Kendte.dk.

Læs også

Forsidefrue afslører: Har mødt 30 år ældre mand

For selvom prins Henrik gik bort i 13. februar i år - og i øvrigt blev bisat ved, at der blev kastet muld fra Chateau de Cayxs grund på kisten - så har regenten besluttet sig for fortsat at nyde sommeren omgivet af franke vinmarker.

Derfor er dronning Margrethe draget til det gamle vinslot, hvor hun også vil holde audiens for landets medier, når det traditionelle sommerpressemøde skal afholdes 16. august.

Her vil majestæten blandt andet komme ind på det kommende statsbesøg fra den franske præsident Emmanuel Macron, der kommer til Danmark på officielt besøg i slutningen af august.

Læs også

Overlæge om hedebølge: Man burde indføre siesta

Mens dronning Margrethe er bortrejst, vil kronprins Frederik i øvrigt overtager tronen, indtil hans mors hjemrejse 23. august.

Chateau de Cayx er opført i 1300-tallet, og blev købt af dronning Margrethe og prins Henrik i 1974, hvorefter det blev restaureret og vinproduktionen genoptaget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip