Henriks sidste hilsen: Overraskede dronning Margrethe i kirken

Ane Sørensen

335 uger siden

|

21/02/2018
Gossip
Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
Prins Henrik havde forberedt en særlig overraskelse til dronning Margrethe, da han blev bisat i Christiansborg Slotskirke tirsdag formiddag.

Dagens topnyheder

Da prins Henrik blev bisat tirsdag formiddag, blev dronning Margrethe og de andre deltagere mødt af et stort blomsterhav, da de trådte ind i Christiansborg Slotskirke

De mange blomster, der var arrangeret som en ‘blomstrende have’, var et ønske fra prins Henrik om at overraske dronningen en sidste gang.

Det oplyser Kongehuset i et opslag på deres facebookside.

Artiklen fortsætter under billederne.

Foto: Ritzau Scanpix

Foto: Ritzau Scanpix

Under sin tale ved prins Henriks bisættelse citerede den kongelige konfessionarius den tale, som prinsen holdt for dronning Margrethe ved deres bryllup:

- Jeg kom fra et blomsternes land til en blomstrende have: Syren og guldregn, hyld og bonderose, blomster i parker, i marker og skov, blomster i grøftekanten. men pigen var dog havens allersomdejligste pynt, lød det i talen.

Blomsterne var langt fra det eneste element, som prins Henrik havde været inde over i forbindelse med sin bisættelse. Valget af musik og den lidt utraditionelle ceremoni med få indbudte var også efter prinsens ønske.

Foto: Ritzau Scanpix

Prins Henrik døde sent om aftenen tirsdag den 13. februar omgivet af sin familie på Fredensborg Slot. Det oplyste Kongehuset tidligt om morgenen den 14. februar i en pressemeddelelse:

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar klokken 23.18 stille ind på Fredensborg Slot. Prinsen var omgivet af Hendes Majestæt Dronningen og de to sønner, lød det fra Kongehuset.

Dagen forinden meddelte Kongehuset, at prins Henrik var kommet hjem til Fredensborg Slot, efter han havde været indlagt på Rigshospitalet de sidste par uger:

- Prins Henriks tilstand forbliver alvorlig, og han ønsker at tilbringe sin sidste tid på Fredensborg Slot, lød det i en pressemeddelelse.

Få dage tidligere var det blevet offentliggjort, at kronprins Frederik var på vej hjem fra sit ophold i Sydkorea, hvor han var i anledning af de olympiske vinterlege, fordi prins Henriks tilstand var alvorligt forværret. 

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar. I forbindelse med indlæggelsen oplyste Kongehuset, at han blandt andet var blevet undersøgt for en tumor i sin venstre lunge. Tumoren skulle dog være godartet. I starten af året opholdte prins Henrik sig i Sharm El-Sheikh i Egypten, da han måtte indlægges og flyves hjem til Danmark for yderligere undersøgelser.

83-årige prins Henrik var desuden indlagt i sommer, hvorefter Kongehuset i efteråret meddelte, at prinsen lider af demens.

Kongehuset afslører: Sådan skal prins Henrik bisættes