I dag får den svenske prins Carl Philip sin Sofia

Tusindvis af royale fans ventes at troppe op i det centrale Stockholm for at fejre, at prins Carl Philip lørdag siger ja til sin forlovede Sofia Hellqvist i Slotskirken i den svenske hovedstad.

Parret tog allerede bryllupsfestlighederne på forskud fredag aften med en privat middag på Skeppsholmen i Stockholm.

- Det føles fantastisk, sagde Sofia Hellqvist ifølge svenske Expressen, da hun var på vej om bord på båden M/S Stockholm, der skulle fragte brudeparret og deres gæster ud til middagen.

30-årige Sofia Hellqvist har dannet par med prins Carl Philip siden 2010, og sidste år annoncerede parret, at det ville blive gift ved et sommerbryllup i den svenske hovedstad 13. juni.

- Sofia har i dag svaret ja til spørgsmålet om, hvorvidt hun kunne tænke sig at dele resten af livet med mig. I dag er en lykkens dag for Sofia og jeg, lød det fra prins Carl Philip i en udtalelse på kongehusets hjemmeside sidste år.

Carl Philip er det næstældste barn af kong Carl Gustaf og dronning Silvia, og den 36-årige prins har titlen hertug af Värmland. I den aktuelle svenske tronfølge er han nummer tre efter kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle.

Sofia Hellqvist blev første gang kendt i offentligheden, da hun i 2005 deltog i den svenske udgave af realityprogrammet "Paradise Hotel". Hun voksede op i Älvdalen i Dalarna og er en af grundlæggerne af organisationen Project Playground, som hjælper udsatte børn og unge i Sydafrika.

Den royale vielse finder sted lørdag klokken 16.30 i Slotskirken i Stockholm med efterfølgende karetkørsel i byens gader, og politiet regner med, at op mod 100.000 personer vil lykønske parret på ruten.

Turen er planlagt til at være 2,7 kilometer lang og går gennem det centrale Stockholm med start klokken 17.25, og den tager 25 minutter. Ruten blev prøvekørt fredag uden problemer, og det ventes at blive varmt og solrigt vejr.

Efter vielsen kan Sofia Hellqvist kalde sig for prinsesse Sofia, hertuginde af Värmland.

Danske dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie er alle på gæstelisten ved lørdagens bryllup.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip