Kongefamilien udsat for indbrud på Gråsten Slot: Prins Christian opdagede de ubudne gæster

Her ses kongefamilien under sidste års besøg på Gråsten Slot. Foto: Henning Bagger/Scanpix

I juli måned blev to personer anholdt efter at have skaffet sig adgang til Gråsten Slotshave, mens den kongelig familie opholdt sig på det sønderjyske slot.

Der er mange mennesker, der gerne vil lidt tættere på de kongelige. Derfor er den royale familie også altid omgivet af vagter, høje mure og sikkerhed i topklasse, så de kan holde lidt for nysgerrige personer på afstand.

Alligevel lykkes det en juli-aften to ubudne gæster at komme helt tæt på kongefamilien. Det skriver Her & Nu.

Det skete, da de royale traditionen tro var på sommervisit til Gråsten Slot i Sønderjylland. Her var også den kongelige børneflok til stede, og pludselig fik kronpris Frederiks ældste søn, prins Christian, øje på nogle ubudne gæster i slottes park, imens han legede med sine søskende.

Læs også

Ærlig Prins Nikolai opgiver sin fremtidsdrøm: ‘Det bliver nok aldrig aktuelt’

Det fik hurtigt den 12-årige prins til at henvende sig til én af slottets livgarder, som straks tog affære.

Herefter blev de to personer tilbageholdt, indtil politiet dukkede op og kunne anholde de to.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter kommunikationsrådgiver Helle Lundberg overfor Her&Nu, at der tidligere på sommeren er blevet anholdt to personer i slotsparken.

Læs også

Politiet stoppede lastbil med frugt: Gjorde vildt fund bag æbler og meloner

- Vi kan bekræfte, at en 29-årig mand og en 28-årig kvinde er sigtet for husfredskrænkelse. De blev klokken 21.28 fredag 13. juli opdaget i haven til Gråsten Slot. Her blev de tilbageholdt af gardere, der holder vagt ved slottet, fortæller hun til ugebladet.

Til at starte med var det uklart for garderne, hvor mange personer der var trængt ind på det private område, og derfor blev både slottet og parken grundigt undersøgt.

Læs også

80-årig slået til blods ved bageren: Tog den forkerte parkeringsplads

Det viste sig efterfølgende, at det kun var de to unge mennesker, der var trængt ind på kongefamiliens grund, og de forklarede selv, at de på ingen måde var ude på at skade kronprinsen og hans familie.

- Tilbageholdelsen skete helt uden dramatik. Det viste sig, at de to i personer vidste, at der i parken var nogle kirsebærtræer. Herfra ville de plukke bær. De valgte så at klatre over en låge og ind i parken. De to blev afhørt og løsladt, lyder det fra Helle Lundberg til Her & Nu.

Læs også

Tinglysning - Her kan du gratis søge oplysninger om huspriser og lån i Danmark med digital tinglysning. Tingbogen afslører vigtige detaljer, hvis du er interesseret i at købe ny ejendom.

Disponibel indkomst er det beløb, som du har til rådighed efter at have betalt skat. Du kan læse mere om begreberne disponibel indkomst og rådighedsbeløb her.

Kendte danskere - Her kan du læse om kendte danskere og seneste nyheder.