Kongehusekspert: Prins Nikolai bør forlade landet

Ifølge en kongehusekspert bør prins Nikolai forlade landet, hvis han ønsker at gøre karriere. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/POLFOTO

Der er stor sandsynlighed for at prins Nikolai efter sin studentereksamen til sommer vil tage en erhvervsmæssigkarriere uden for Danmark.

Den 18-årige prins får ingen apanage eller anden økonomisk støtte fra Dronningen. 

Prins Nikolai skal, som sine tre søskende og kronprinsparrets tre yngste børn, forsørge sig selv.

De skal alle være en del af kongehuset og deltage i forskellige pligter, men altså uden at få løn for det.

Læs også

Tidlig udløsning? Ny løsning er kommet til Danmark

Ifølge kongehuseksperten, Søren Jakobsen, vil det derfor være oplagt for den unge prins at gøre en international erhvervskarriere. Han nævner han Hong Kong som en god mulighed for prinsen:

- Det vil være helt oplagt, at han tager en tur til Hongkong for at arbejde for den danske milliardær Hans Michael Jebsen. Der vil han få adgang til den internationale verden, som han har brug for at komme ind i. Hans Michael Jebsen er i øvrigt ven med prins Joachim. De ejer Schackenborg Slotskro sammen, og Jebsen og hans hustru er gæster til de officielle fester i prins Joachims familie, fortæller Søren Jakobsen til Se og Hør.

Ifølge eksperten har kongehuset rigtig nok mange gode forbindelser til store danske virksomheder herunder Danfoss, LEGO og Ecco, men han ser ikke prinsen starte sin karriere i hjemlandet.

Læs også

Mindst 12 dræbt i storbrand i New York: ‘Den værste tragedie i et kvart århundrede’

- Folk vil straks spørge, om han får jobbet, fordi han har forbindelserne, eller fordi han kan noget. Det er ikke nogen god start, forklarer eksperten.

Prinsen kan dog sagtens vende tilbage til dansk erhvervsliv med tiden, når først han har vist sit værd i udlandet.

Som uddannelsesland mener Søren Jakobsen, af prins Nikolai bør kigge mod USA. Her vil et prestigefyldt universitet som Harvard klæde prinsen og være et oplagt bud, mener eksperten.

Læs også: Se det skønne billede: Wafande er blevet far til en lille pige

 

Dagens Gossip