Mascha Vang

Mascha Vang. Foto: Polfoto/CHRISTENSEN KLAVS BO

Mascha Vang er kendt som blogger, model, realitystjerne og forretningskvinde. Hun slog igennem i Paradise Hotel i 2005 og er siden blevet landet mest populære blogger.

Mascha Vang blev født Marianne Vang Christensen 31. juli 1979 i Byrsted Himmerland. Hun er i dag kendt i hele Danmark som blogger, model, tv-personlighed og realitystjerne.

Mascha Vang barndom

Den kendte blogger er født og opvokset den lille by Byrsted i Himmerland, der ligger cirka 20 kilometer syd for Aalborg.

Hendes mor er hjemmegående, mens faderen arbejdede som vognmand og har kørt med foder. Mascha har også lillebroderen Henrik.

Faktisk var det meningen, at Mascha skulle have heddet Mascha fra barns ben og ikke Marianne. I hvert fald hvis det stod til moderen, der var fortaler for det lidt særprægede navn. Faderen fik dog gennemtrumfet det mere jordnære Marianne, og derfor endte familiens pony med at få navnet Mascha som et kompromis.

Mascha Vang i 2008. Foto: Polfoto/Kristian Linnemann

For Marianne var barndommen både tryg og god takker være et par kærlig og jordnære jyske forældre. Hun har selv beskrevet sine barndoms gennemgående familieværdier som præget af jordbundenhed, høj moral, empati og næstekærlighed.

Som barn var Mascha Vang meget livlig og fuld af både energi og fantasi. Den foretrukne dagdrøm var dog at blive stjerne og slippe langt væk fra Byrsted og Himmerland.

Mascha Vang til Zulu Comedy Awards i 2011. Foto: Polfoto/MEYER KENNETH

På trods af den trygge barndom var den store drøm nemlig at blive berømt som eksempelvis Madonna, datidens supermodeller eller de kendte kvinder, der i slut 80’erne og start 90'erne optrådte i de kulørte blade.

Af samme grund gik barndommen og ungdomsårerne med at drømme sig væk til et liv som kendis.

Læs også

Mick Øgendahl

- Jeg var virkelig ulykkelig over at bo i Byrsted og føle mig fremmed. Jeg syntes, jeg gik glip af mit liv. Men jeg havde ikke andre muligheder, for jeg havde ikke råd til at flytte til Aalborg. Desuden var jeg meget usikker på mig selv og mit udseende. Jeg sad bare og så fjernsyn og læste blade og tænkte: Nej hvor er det spændende. Tina Kjær. Gid jeg var hende. Det så så glamourøst ud, og hvorfor skulle jeg så sidde der, har Mascha Vang tidligere fortalt til B.T.

Mascha Vang - nyt navn og nye bryster

Efter folkeskolen lykkes det den unge Mascha Vang at flytte til Aalborg, hvor hun blev uddannet kosmetolog. Siden fulgte også en uddannelse som makeupartist i Kolding, ligesom den unge Mascha også har arbejdet i tøjbutik i Odense, stået i lære hos Bahne i Næstved og har gået et halvt år på frisørskole.

I begyndelsen af 20’erne besluttede Mascha Vang at foretage to ændringer i sit liv, der siden skulle komme til at have stor betydning for hendes videre karriere.

Mascha Vang i 2014. Foto: Polfoto/CHRISTENSEN KLAVS BO

Først tog hun beslutningen om at få lavet sine bryster større, hvilket betød, at børneopsparingen endte med at gå til de to nye fortrin.

- Jeg ringede til plastikkirurgen Jette Kiel i Aarhus og spurgte, om jeg kunne få lavet større bryster nu, og en uge efter lå jeg på bordet. De 21.500 kroner, det kostede, var absolut det hele værd. Det gjorde egentlig ikke den store forskel i, hvordan fyrene kiggede på mig, for jeg plejede at fylde min bh ud med vat alligevel, har hun siden forklaret til B.T.

Udover de nye bryster valgte Marianne Vang Christensen også at skifte navn, da hun fandt navnet Marianne for landligt.

Mascha Vang med sin tidligere partner Nicolas Kiesa. Foto: Polfoto/UNGER ANTHON

- Jeg var aldrig rigtig vild med navnet Marianne – det var sådan et bondsk og kedeligt navn til en pige i gummistøvler, og det passede slet ikke til mig, for jeg følte mig helt fremme i skoene, gik med makeup og var totalt dullet op, har hun fortalt til Vores Børn.

Derfor valgte den unge kvinde at tage navnet Mascha, som moderen havde valgt - efter skuespillerinden Masja Dessau, der i 80’erne var gift med instruktøren Bille August. Det betyder, at der i dag står Mascha Marianne Vang Christensen på hendes officielle cv. En beslutning som hun absolut ikke har fortrudt.

Læs også

Mads Mikkelsen

- I dag er jeg så glad for, at jeg skiftede. Mit liv ændrede sig fuldstændig, og jeg følte mig som en helt ny person. Ikke som hende den kedelige Marianne. Det er mere specielt at hedde Mascha. Lidt eksotisk, har hun siden forklaret.

Mascha Vang Paradise Hotel

I 2000 tog Mascha Vang de første skridt mod den berømmelse, hun altid havde drømt om, da hun medvirkede i reality-programmet Villa Medusa, der blev sendt i på TV Danmark. 

I årerne efter arbejdede hun blandt andet i eventbureauet Girlsquad, optrådte som model, lave billeder for mandebladet M! og medvirke i flere musikvideoer, men i 2005 fik hun for alvor medieomtale, da hun medvirkede i første sæson af reality-succesen Paradise Hotel.

Mascha Vang på den røde løber i 2016. Foto: Polfoto/LANGE PER

Vejen dertil havde hun dog selv banet, da hun helt bevidst ringede til folkene bag tv-programmet og forklarede, hvorfor lige netop hun burde være med i den nye tv-satsning. En strategi der siden har kendetegner hende og de jobs, hun har haft.

- Jeg har aldrig ventet på, at et job blev slået op, men er gået direkte til dem, der træffer beslutningerne. Det synes jeg generelt, vi er for dårlige til herhjemme. Der er noget udansk i at føre sig frem og fortælle andre, hvad man er god til og hvorfor, de skal ansætte en, har hun forklaret.

Mascha Vang med DR-holdet på kanal P5000. Foto: Polfoto/Carsten Snejbjerg

Over telefonen formåede hun at sælge sig selv så effektivt, at hun blev én af deltagerne og efterfølgende nåede hun hele vejen til finalen.

Paradise Hotel blev Mascha Vangs helt store gennembrud, der blandt andet gav hende tilnavnet den ‘barmfagre blondine’, og tre år efter medvirkede hun i 2008 i Zulu Djævleræs.

Læs også

Linse Kessler

Senere fulgte optrædener i tv-programmer som eksempelvis Høvdingebold, 4-stjerners Middag, Fangerne på Fortet, Zulu Gumball, Masterchef og Dit hjem i vores hænder.

Mascha Vang blog

Imellem hendes mange tv-optrædener har hun også arbejdet som radiovært på The Voice TV og efterfølgende som vært på DR's DAB kanal P5000.
Hun har også haft en sexbrevkasse i magasinet FHM, men fandt for alvor sin rette hylde, da hun i 2015 startede blognetværket Blogly, der i dag tæller 18 bloggere - heriblandt danseren Claudia Rex, kageeksperten Anne Mette Voss og skuespiller Julie Zangenberg.

Mascha Vang med sin seneste partner Rasmus Jarlov. Foto: Polfoto/JØRGENSEN JAKOB

Med opstarten af bloggen blev hun selv skribent og opnåede hurtigt kæmpesucces som landets allermest fulgte bloggere. I november 2017 valgte Mascha Vang at sælge Blogky for et ukendt million-beløb.

Mascha har dog beholdt sin egen blog på sitet, der har mellem 250.000 og 480.000 unikke læsere hver måned.

Mascha Vang sammen med datteren Hollie Nolia. Foto: Polfoto/Philip Davali

Privat har Mascha Vang tidligere dannet par med racekøreren Nicolas Kiesa, som hun også har datteren Hollie Nolia med, der er født 5. oktober 2012. Parret gik dog fra hinanden kort efter datterens fødsel.

Fra 2014-2015 var hun kærester med komikeren Andreas Bo og året efter kunne hun på Folkemødet på Bornholm afsløre, at hun var blevet kærester med den konservative folketingspolitiker, Rasmus Jarlov. De to gik dog fra hinanden i juli 2017.

 

Dagens Gossip