Nye afsløringer: Skjult oprør i familien under prinsesse Dianas begravelse

webmaster

372 uger siden

|

30/05/2017
Gossip
Diana begravelse
Foto: Polfoto
Selvom det snart er 20 år siden, at prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris, kommer der stadig skeletter ud i skabet hos den royale familie i Storbritannien.

Dagens topnyheder

Med ikke mindre end to milliarder mennesker, som fulgte den tragiske begivenhed, blev prinsesse Dianas begravelse i Westminster Abbey en af historiens største begivenheder. 

Nu kommer den britiske tv-station Channel 5 med nye afsløringer i forbindelse med dokumentaren Diana: 7 Days That Shook The Windsors. 

Det skriver Dailymail.co.uk.

Ligesom i alle andre familier bringer dødsfald anledning til gnidninger, når en begravelse skal arrangeres i løbet af en uge – og særligt i denne størrelsesorden, viser dokumentaren.

Blandt andet om hvorvidt prins den dengang 15-årige William og 12-årige Harry skulle gå bag kisten i kirken, selvom William nægtede at deltage i følget. Han ville hellere sørge over tabet af sin mor i private omgivelser, sagde han, men måtte dog til sidst indfinde sig.

Ville skåne prinserne 

Der gik da også et godt stykke tid, før priserne overhovedet fik den tragiske nyhed om deres mor at vide. William og Harry var på sommerferie, og da beskeden ramte de royale, ville man ikke vække drengene, selvom det var noget, som ville ændre deres liv for altid.

Dronning Elizabeth var så urolig over, at de unge prinser ville blive traumatiseret, at hun beordrede, at alle TV’er og radioer skulle gemmes væk. Men da den tragiske hændelse ikke længere kunne holdes hemmelig, tiggede og bad Harry deres far om at komme med til Paris for at hente deres mor hjem, men fik ikke lov.

Varmen skabte problemer

Channel 5’s dokumentar afslører også, hvordan det gik til, da Dianas personlige butler, Paul Burrell og hendes chauffør, Colin Tebbutt, skulle hente liget på Pitie-Salpetriere Hospital i Paris. 

Det er første gang, at chaufføren Colin Tebbutt taler om hændelsen for åbent kamera.

– Vi kiggede ud ad vinduet over prinsessens seng og kunne se en masse mennesker på taget af bygninger, hvor de forsøgte at tage billeder. Dog lignede det ikke, at de vidste, hvilket lokale de skulle kigge efter eller hvilken etage, så jeg fik fat på nogle lagner, vi kunne hænge op, så ingen kunne kigge ind, forklarer chaufføren. Det skriver Dailymail.co.uk.

Men lagnerne gjorde kun rummet endnu varmere. Derfor placerede de blæsere rundt om hendes krop, hvilket fik den blonde prinsesses hår til at bevæge sig i vinden.

– I et kort øjeblik tænkte jeg, ’er hun i live?’, selvom det selvfølgelig var åndsvagt af mig, siger Colin Tebutt.

Det gjorde, at chaufføren blev nød til at vende sig, samle sig og få styr på sine følelser, før han kunne fortsætte sit arbejde. 

Mobilen, der aldrig blev taget

Paul Burell fortæller endvidere i dokumentaren, hvordan han for alvor vidste, at noget var helt galt, da Diana ikke tog sin mobil. Det plejede hun altid at gøre, da den altid var med hende i håndtasken.

– Da jeg trådte ind i rummet på hospitalet, kiggede jeg på hende og tænkte: ’Hun er ikke rigtig død. Det må være en joke, en åndsvag joke, og du kan sagtens vågne op, siger han.