Prins Joachim vækker opsigt med sin påklædning: ‘Det er et klart brud’

Foto: Martin Sylvest/Scanpix

I forbindelse med tirsdagens gallemiddag dukkede prins Joachim op i et udsædvanligt sæt tøj.

Tirsdag aften var der gallataflet på Christiansborg Slot i forbindelse med, at den franske præsident Macron er på officielt statsbesøg i Danmark.

I den forbindelse var de mange inviterede gæster alle i deres stiveste puds - deriblandt kongefamilien selv.

Blandt de royale gæster var der dog én, der ved nærmere øjekast skilte sig ud. For selvom prins Joachim ankom ulasteligt klædt i kjole og hvidt, så var det alligevel en mundering, der overraskede flere. Det skriver BT.

Populær blogger og hendes 3-årige datter truet med voldtægt: ‘Den kommentar slog mig helt ud’

For når der afholdes gallamiddage med besøg af udenlandske statsoverhoveder, så plejer kongefamiliens prinser altid at iføre sig deres militær gallauniform.

Således havde kronprins Frederik, som traditionen foreskriver, iført sig sin gallauniform med dertilhørende hat i anledning af den franske præsidents besøg, men da lillebror Joachim dukkede op i selskab med prinsesse Marie var det afdæmpet klædt i civil.

Her ses prins Joachim i civil. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Ifølge kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen er det usædvanligt, at Joachim helt bevidst har fravalgt den uniform, han ellers altid plejer at iføre sig.

- Det er usædvanligt. Han plejer at dukke op i sin militære gallauniform. Når der er et udenlandsk statsoverhoved på besøg, så er det normalt, at man tager det fineste tøj, man har, på, siger Lars Hovbakke Sørensen til B.T.

Chok for Sanne Salomonsen: Kørt ned for øjnene af sit barnebarn

Han forklarer tilmed, at han ser det som et klart brud på traditioner fra prins Joachims side.

- Der er ikke nogen nedskrevne regler om, at det skal være gallauniform, som de royale prinser skal have på. Og prins Joachim plejer da også at møde op i det militære antræk. Så jeg ser det klart som et brud med de traditioner, der er, siger eksperten til BT.

Modsat sin bror ankom kronprins Frederik i fuld gallauniform.Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Der har igennem længere tid været spekuleret meget i forholdet mellem de to prinsebrødre, som ifølge rygterne har et noget anstrengt forhold til hinanden. Ligesom Frederik og Joachim tirsdag ankom i to forskellige sæt tøj, så er det med tiden blevet mere og mere tydeligt, at de to lever to forskellige tilværelser. Noget som ifølge en kongehusekspert går ud over dronningen.

 

Dagens Gossip