Tre ud af fire danskere: Sæt prins Henriks løn ned!

Emil Ryttergaard

377 uger siden

|

28/04/2017
Gossip
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
En ny meningsmåling viser, at et flertal af danskerne mener, at prins Henrik bør få mindre i løn, efter at han er gået på pension. Helt rimeligt, lyder det fra kongehusekspert.

Dagens topnyheder

82-årige Prins Henrik får otte millioner kroner i apanage om året, og det er alt for mange penge, hvis man spørger befolkningen.

Tre ud af fire danskere mener ifølge en ny rundspørge, at prinsen bør få langt mindre i apanage, fordi han ikke har samme pligter som pensionist. Det viser en meningsmåling, som TNS Gallup har foretaget for BT.

Prins Henrik har ved flere lejligheder meldt fra til officielle statsbesøg. Prinsen deltager i arrangementer af mere privat karakter - senest ved prins Felix konfirmation, men han dukker sjældent op til officielle begivenheder længere. 

Ned i løn

Han har for eksempel ikke deltaget i regentparrets officielle pligter i år, men han har til gengæld været på ferie tre gange i 2017. Turene er gået til Tenerife, Egypten og Dansk Vestindien.

Dronning Margrethe klarer derfor i de fleste tilfælde opgaverne på egen hånd.

Og ifølge danskerne betyder det altså, at hans løn på mere end 660.000 kroner om måneden bør sættes ned. Kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen fortår godt den holdning:

- Det er jo meget forventeligt. Når man bruger det argument at gå på pension, så er det ret indlysende, at så skal man også have pension i stedet for at fortsætte med den samme løn. Det er der jo ingen andre, der gør, siger kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen til BT.

Prins Henrik valgte at gå på pension 1. januar 2016, og dengang meddelte kongehuset, at han ikke ville blive skåret i den statslige bistand, fordi han har faste omkostninger til bygninger, personale og administration.

Kristoffers kræftsyge søn havde kun ét ønske: Nu takker faderen DSB for den bedste oplevelse nogensinde.