10-årige Erica vejer 200 gram for meget - fik tilbud om hjælp til slankekur af kommunen

Kristine Bugbee

368 uger siden

|

22/06/2017
Jess Eric Bjørn Friis fra Horsens er forundret og vred, efter at en sundhedsplejerske har vurderet, at hans sunde og aktive og datter på 10 år vejer 200 gram for meget.

Dagens topnyheder

Familien blev efter besøget hos sundhedsplejersken ringet op af kommunen, som foreslog at sætte 10-årige Erica i gang med et vægttabsprogram i samarbejde med en læge, fordi hun er 'overvægtig'. 

- Erica er 10 år gammel, 137 cm høj og vejer 38 kilo. Dette giver hende en BMI på 20,2, hvilket er 0,2 over normalen. Og derfor bliver Erica betragtet som overvægtig hos sundhedsplejesken. Kort sagt så vejer Erica 200 gram for meget, skriver Jess Eric Bjørn Friis på Facebook.

Han er ikke vred på sundhedsplejersken, men han er rystet over, at kommunen har foreslået, at Erica skal på slankekur. Han forstår ikke, at 200 gram kan udløse sådan et forslag.

-  Vi fik ikke et tilbud om hjælp, men fik at vide, at Erica skulle i dette forløb med overlæge, kostplaner og så videre, fordi hun er overvægtig, siger Jess Eric Bjørn Friis til Dagens.dk.

Han mener, at det sender et uheldigt signal til børn om, at de skal se ud på en bestemt måde:

- Vi skal passe på, at vi ikke skubber disse unge og følelsomme teens ud i en solid omgang spiseforstyrelse. 

- At fortælle 10-årige, at de er overvægtige på grund af 200 gram, OG tilbyde et stort vægttabsforløb, er så meget med til at presse den nye generation til et total forvrænget syn på kost og sund levestil.

Foto: Jess Eric Bjørn Friis/privat

Jess Eric Bjørn Friis fortæller, at han er stor tilhænger af at hjælpe folk til et bedre og sundere liv, men at 'kæden hopper af', når man foreslår et vægttabsforløb til helt normale børn.

Han beskriver sin datter som en sportsglad og aktiv pige, og så er han i øvrigt selv fitnessinstruktør og personlig træner og har gennemgået et stort vægttab på egen hånd:

- Erica er en rigtig sportslig pige og går mindst til taekwondo to gange om ugen. Og udover det elsker hun at løbe med mig, og der er ikke en dag, hun ikke cykler eller hopper i timevis på trampolinen, siger Jess Eric Bjørn Friis og understreger, at kommunen simpelthen bruger deres ressourcer helt forkert, når de tilbyder et vægttabsforløb på grund af 200 gram.

Han tilføjer i øvrigt, at hans datter blev vejet med tøj og sko på.

Foto: Jess Eric Bjørn Friis/privat

Horsens Kommune siger til tv2ostjylland.dk, at familien bare kan takke nej til tilbuddet:

- Når vi konstaterer et eller andet, hvor der kunne være grund til opmærksomhed, så giver vi et tilbud. Det vil vi fortsætte med, siger Ebbe Knabe, der er familiechef i Horsens Kommune.

Se opslaget fra Jess Eric Bjørn Friis herunder.