100.000 danskere risikerer besøg af politiet - Er du blandt dem?

100.000 danskere kan se frem til et besøg af politiet, hvis de ikke snart får betalt de penge de skylder i motorafgift.

Hvis du ejer en bil, er der en lille sandsynlighed for, at du indenfor den nærmeste fremtid, kan få besøg af politiet, der med et smart lille værktøj klipper pladerne af din bil.

Det er nemlig overraskende mange danskere, der står til at få klippet nummerpladen af deres bil, fordi de skylder penge. SKAT oplyser helt præcist, at der er tale om 100.000 borgere, der får sendt deres nummerplader til inddragelse hos politiet, hvis de ikke får betalt det beløb som de skylder i motorafgift.

Læs også

Politiet frigiver lydfil fra drabsmand: Kan du genkende hans stemme?

Skattestyrelsen begyndte i marts på et stort arbejde, hvor de har sendt oplysninger til politiet om de bilejere, der ikke har betalt deres motorafgift. De oplysninger politiet har modtaget, giver dem ret til at køre ud på adressen hvor bilen står parkeret og derefter klippe nummerpladen.

Danskerne skylder 750 millioner kroner

Ifølge Skattestyrelsens opgørelse fra marts 2019, er det cirka 230.000 danskere, der skylder penge i motorafgift. Den samlede gæld lyder på 750 millioner kroner, og det er primært private, der skylder penge.

90 % af gælden står private for, mens de resterende 10 % er virksomheder. Ud af de 230.000 skyldnere, er det cirka 100.000 der i meget nær fremtid risikere et besøg af politiet. Underdirektør hos Skattestyrelsen, Peter Thorgaard håber dog ikke på, at politiet skal ud til så mange danskere, men at danskerne i stedet betaler deres gæld.

“Det vigtige for mig er ikke, at politiet klipper så mange nummerplader som muligt. Målet for os er at få danskerne til at betale de afgifter, de skylder. Det bør stå klart nu,” fortæller han ifølge pressemeddelelse fra skat.

Peter Thorgaard fortæller ligeledes, at processen først lige er begyndt, så de vil snart sende yderligere informationer til politiet.

Læs også

Muslimsk mor kræver Aldi-sovs testet: Det smager af bacon

 

 

Dagens Gossip