17-årig fyret af SuperBrugsen: Glemte at betale 5 kroner for personalekaffe

Foto: Polfoto

En voldsom reaktion, mener den 17-årige, efter at få en fyreseddel over at tage en kop kaffe uden at betale.

Hvis man er kaffetørstig, så er en kop brandvarm kaffe lige sagen.

Som medarbejder er en kop sort tjære en sand luksus, hvor man kan tale med sine kollegaer og komme hinanden ved i frokoststuen. 

Men det er ikke alle arbejdsgivere, der giver det sorte guld væk gratis, og betaler man ikke for sin kaffe, så kan det få alvorlige konsekvenser, som en 17-årig medarbejder i Superbrugsen City i Odsense oplevede, skriver Fyens.dk.

Den 17-årige ungarbejder sad i kassen hos Superbrugsen, og havde i sin pause taget en kop kaffe fra personalekanden. Men prisen pr. kop kaffe lød på 5 kroner, hvilket den 17-årige glemte at betale, da hans vagt var overstået og kassen gjort op. 

Læs også

Forfatter: Når medarbejderen går ned med stress, så fyr chefen!

Det blev dog opdaget, hvorefter den 17-årige blev kaldt til samtale hos chefen, der fyrede den unge fyr på grund af tyveri.  

- Det er helt rigtigt, at jeg havde glemt at betale de fem kroner for en kop kaffe. Det var dumt. Det erkender jeg. Jeg havde måske forventet en advarsel, men at blive fyret for så lidt, synes jeg, er voldsomt. Det er et meget godt eksempel på, at man som ungarbejder ikke har særlig mange rettigheder, siger ungarbejderen til Fyens.dk.

Den 17-årige er nu sortlistet fra at få arbejde i Coops butikker landet over. Her ønsker ledelsen af butikken i Odense ikke at kommentere personalesagen, men siger dog, at 'alt er gået efter bogen.’

Læs også

Svend fyret efter 31 år på samme fabrik: Tændte en smøg det forkerte sted

Hos fagforeningen HK er der dog ingen hjælp at hente, da fyringsgrunden er tyveri, hvilket butikkerne ser meget alvorligt på, uanset om man har stjålet varer for flere tusinde kroner eller en kop kaffe.  

- Tyveri er tyveri, og så er det sådan set underordnet, hvor lille et beløb det drejer sig om, siger ungdomskonsulent hos HK, Peter Lykkegaard. 

En betjent mistede også sit arbejde, da han gav en hjemløs mand en sandwich. Dens indhold var nemlig ikke helt stuerent. 

 

Dagens Gossip