76-årige Ruth var på nippet til at miste sit hus: Så vandt hun den HELT store gevinst i Lotto

Ruth Jørgensen fra Fyn spillede Lotto med sin mand, indtil han døde for fem år siden. Derefter havde hun ikke længere råd til at forny de to femugerskuponer. Det skriver Politiken

Hun havde investeret hele sin kapitalpension i en butik, som hun drev med sin mand i 45 år. Men med finanskrisen forsvandt pengene lige så stille, og pludselig havde hun kun sin folkepension og atp at leve for. Ikke nok til at afdrage på huset.

- Jeg vidste, at det kun var et spørgsmål om tid, før jeg blev nødt til at flytte. Men som tingene var, havde jeg end ikke råd til at dække omkostningerne ved at sælge stedet, fortæller den 76-årige kvinde til Politiken.

Det var en tilfældighed, der ændrede Ruth Jørgensens liv fra den ene dag til den anden og fjernede alle hendes bekymringer med et snuptag.

Hun var på besøg hos sin søn og svigerdatter, da sønnen mindede sig selv om, at han skulle huske at købe en lottokupon.

- Jeg kom til at tænke på de to femugerskuponer, min mand og jeg altid havde spillet på, indtil han døde for fem år siden. Jeg havde egentlig slet ikke råd til den slags længere, men jeg sagde til mig selv, at hvis jeg kunne finde kuponerne, når jeg kom hjem, så ville jeg spille en enkelt tur.

Ruth Jørgensen fandt kuponerne lige der, hvor hun sidst havde set dem, og så gik hun ned i sit lokale supermarked og investerede 500 kroner på at forny dem, selvom det gjorde ondt i pengepungen.

Og så gik tiden.

- Jeg tror, det var i fjerde uge af mit lottospil, jeg så skiltet nede i Brugsen. Der stod, at en heldig vinder her fra egnen kunne hæve en gevinst på 6,2 millioner kroner. Jeg spurgte kassedamen, hvem der havde vundet dem, og hun sagde, at vinderen ikke var dukket op endnu, men at det var en med en femugerskupon, fortæller hun til Politiken.

Ruth Jørgensen tænkte ikke videre over gevinsten - det faldt hende ikke ind, at hun kunne være vinderen af det svimlende beløb. Men hun tjekkede alligevel sin kupon, da hun kom hjem.

- Jeg gjorde det på tekst-tv - 10 gange - før jeg var sikker på, at det var mig, der var den heldige. Det var helt vildt. Jeg skyndte mig tilbage til Brugsen, hvor en ung fyr puttede sedlen i maskinen. Han kunne ikke se, hvad jeg havde vundet, sagde han, men jeg pegede bare op på skiltet og sagde, at det var mig.

Hun havde ganske rigtigt vundet de 6,2 millioner kroner. Nok til at blive i huset, og nok til at forsøde sin tilværelse gevaldigt.

Hendes to børn fik en million hver, og børnebørnene fik 500.000 hver.

Ruth Jørgensen købte en ny bil til sig selv som det første. En lille Mitsubishi til 130.000 kroner - mere havde hun ikke brug for, fortæller hun.

- Siden har jeg fået installeret jordvarme og har fået sat nye vinduer i mit hus, og snart skal jeg have lavet nyt tag. Hvis jeg ser en flot bluse, så køber jeg den bare. Og jeg er begyndt at gå til frisør hver uge for at blive fri for at stå med armene over hovedet for at sætte hår. Jeg er også et par gange kørt ned på en café i Middelfart, hvor de har den skønneste udsigt over vandet, og har spist nachos. Det ville jeg aldrig have gjort før i tiden. Det er jo det rene frås.

Hun skal desuden en uge til Gran Canaria i januar.

Men selvom meget har ændret sig for Ruth Jørgensen og hendes familie, fortæller hun, at julegaverne har samme størrelse som altid - det må ikke blive et gaveræs.

- Da jeg sad der juleaften, må jeg indrømme, at jeg sendte en kærlig tanke til min mand, for jeg kan ikke lade være med at tro på, at der er højere magter på spil deroppe. Måske er jeg dum, men jeg tror på, at det er ham og Vorherre, der har ment, at jeg skulle have de penge, lige præcis da jeg havde det allerværst.

- Uanset hvordan det hænger sammen, er jeg i hvert fald meget taknemmelig for, at det skulle være mig, der havde lov at være så heldig.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip