Advarer danskerne: Det kan blive alt for dyrt

Shutterstock.com

Du bør tjekke din konto for, om der er blevet trukket penge for et ”abonnement”, hvis du har handlet på webshoppen Bilablau.

Har du handlet på Bilablau, så opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at tjekke din konto for, om der er blevet trukket penge for et ”abonnement” og kontakte din bank. Prisen er steget flere gange, og senest har de hos Forbrugerombudsmanden set, at forbrugere er blevet trukket op til 2.697 kroner på én måned.

Læs også

Se billeder: Dansk kendis vilde forvandling

Forbrugerombudsmanden har modtaget mange klager fra forbrugere, som først nu har opdaget, at de betaler for et såkaldt abonnement til Bilablau. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse. 

Prisen er steget

Prisen på ”abonnementet” er steget flere gange over det sidste halve år. I november 2019 var prisen 49 kroner om måneden, mens den senest er steget til 899 kroner flere gange om måneden. Forbrugerombudsmanden har modtaget henvendelser fra forbrugere, der er blevet trukket 899 kr. tre gange på én måned.

Forbrugerombudsmanden advarer derfor forbrugere, der har handlet på Bilablau om, at de skal være opmærksomme på, om selskabet uretmæssigt trækker penge fra deres konti.

Forbrugerne har ikke fået tydelig information om, at de automatisk blev tilmeldt et abonnement, da de købte en vare på Bilablau. Betalingskortoplysningerne, som forbrugerne indtastede ved købet af varen, bliver anvendt til at trække de efterfølgende betalinger for et løbende abonnement.

Bilablau er tidligere politianmeldt

Forbrugerombudsmanden har tidligere politianmeldt Bilablau, netop fordi kunder på hjemmesiden ikke havde fået tydelig information om, at de samtidig med deres køb tilmeldte sig et abonnement. Sagen har endnu ikke været for retten.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Forbrugere, der har handlet på Bilablau, skal være opmærksomme på, om selskabet uretmæssigt trækker penge fra deres konti. På det seneste har vi modtaget mange klager fra forbrugere, som først nu opdager, at de har betalt gentagne gange for et såkaldt ”abonnement” til Bilablau. Senest beløb helt op på 899 kr. tre gange om måneden.”

”Her er tale om meget grove lovovertrædelser, hvor der bliver hævet penge på forbrugernes konti, uden de ved det.”

GODE RÅD TIL DIG, DER HAR BETALT FOR ET ABONNEMENT TIL BILABLAU, DU IKKE MENER AT HAVE KØBT:

  • Du har krav på tilbagebetaling af de beløb, som du løbende har betalt som ”abonnement”. Det har du, fordi du ikke har givet samtykke til at købe et abonnement og betale for abonnementet via dit betalingskort. Det er Forbrugerombudsmandens vurdering, at abonnementsaftalerne er ugyldige og betalingerne uautoriserede efter forbrugeraftaleloven og betalingsloven.

  • Kontakt Bilablau, og gør opmærksom på, at du ikke mener, at du har accepteret abonnementsaftalen. Du er ikke bundet af abonnementsaftalen, hvis oplysningerne ikke er givet tydeligt og i fremhævet form. Du kan henvise til forbrugeraftalelovens § 12, stk. 2.

  • Kontakt din bank, og gør opmærksom på, at der er blevet hævet uretmæssigt på dit kort, fordi du ikke har accepteret, at virksomheden må trække betalingen for abonnementet. Banken har pligt til at tilbagebetale uretmæssige betalinger. Du kan henvise til betalingslovens § 82.

    Læs også

    Dramatisk ulykke i dansk bageri

     

 

Dagens Gossip