Advarsel: Bakterier fundet i dansk drikkevand - Her må du ikke drikke vandet

Foto: Shutterstock.com

Der er fundet coliforme bakterier i drikkevandet, og derfor må man hverken drikke eller bade i det i øjeblikket. Det gælder folk der bor i følgende område.

I løbet af den seneste uges tid har det regnet ufatteligt meget, og det betyder, at vandstanden i åer og kloakker er steget betragteligt. Det skaber ikke blot problemer i form af oversvømmelser, men også problemer med bakterier i drikkevandet.

TV2East skriver, at der er fundet coliforme bakterier i drikkevandet, og derfor må det ikke drikkes direkte fra hanen. Gør man dette, kan man risikere at blive meget syg.

Læs også

Vildt forbud: Her må der snart ikke ryges længere

Derfor skal man i stedet koge sit vand først, og derefter køle det ned, hvis man ønsker at drikke vand fra sin egen hane i løbet af det næste stykke tid.

Bakterierne er fundet i byen Lumsås, og derfor anbefaler Odsherred Kommune, at beboere i byen koger vandet først, eller også køber vand på flaske i det næste stykke tid.

Det er vandværket hos Lumsås, der har fundet de coliforme bakterier, og man mener, at det er regnen, der har været skyld i det.

“Når det regner for meget, kan en knækket rørledning suge jord ind i sig. Det vil typisk bevirke, at folk får gult eller brunt vand i deres haner. Lige nu ser vandet udmærket ud, og det lugter ikke, men sikkerhedsprøven viser bakterier,” fortæller Niels Christoffersen der er næstformand i Lumsås Vandværk ifølge TV2East.

Du må heller ikke bade i det

Sikkerhedsprøverne blev taget klokken 11.30 i går, og der forventes at gå op til 24 timer, før man ved, hvornår man atter kan begynde at drikke vandet igen.

De coliforme bakterier er ikke blot skyld i, at beboerne ikke kan få vand at drikke, det er nemlig heller ikke nogen gode ide at bade i det. Derfor anbefaler kommunen, at man koger alt vand, før man benytter det til at drikke, bade eller tørre bord af.

Vil du bruge vandet til at brygge kaffe, så skal du være sikker på, at din maskine kommer op på mindst 80 grader, ellers vil bakterierne overleve.

Læs også

Rædselsslagen hundeejer: Min hunds snude er faldet af!