Advarsel fra DMI: Skybrud og kraftig torden

Trods den dejlige varme der har ramt landet i disse dage, er der dårligt vejr på vej. Allerede klokken 14:00 er der en risiko for, at himlen åbner sig med både skybrud og torden.

Vejret i løbet af de seneste par dage har været ganske fortrinlige, og udsigterne er da også, at vejret vil fortsætte med kraftig varme i løbet af den næste uges tid.

I dag blev der meldt ud, at der ville komme helt op mod 28 grader, hvor det især ville være Bornholm og enkelte lokale byer på sjælland, der ville nyde godt at varmen. Det er dog ikke kun varme, at rammer Danmark i dag, der er nemlig risiko for rigtig modbydeligt vejr.

“En koldfront over den vestlige del af landet bevæger sig langsomt mod øst mens den svækkes, samtidig med at varm og ustabil luft strømmer op over den østlige del af landet sydfra,” skriver DMI i deres varsel.

Læs også

Hvis ‘Louise’ ringer, så skynd dig at læg på igen

Ovenstående betyder nemlig, at der dannes regn- og tordenbyger, og de vil i løbet af eftermiddagen og aftenen trække op over landet fra sydvest.

Her bliver det værst

Hvis man er bosat i Jylland, bør der ikke umiddelbart være noget at frygte. Ifølge DMIs vejrkort, så tyder det nemlig på, at det er på Fyn og Sjælland, at det vil blive værst.

I deres advarsel skriver de, at der lokalt kan falde hele 15 til 25 mm regn på 30 minutter. Varslen løber fra klokken 14:00 til 22:00, og det modbydelige vejr kan skabe store komplikationer.

Bevæger man sig i trafikken, bør man tilpasse sig sigtbarhedsforholdene, og man bør ikke køre ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden. Ydermere bør man lukke døre og vinduer, og har man mulighed for det, bør man allerede nu tjekke op på, om ens tagrender, nedløbsrør eller afløbsriste i nærheden af ens bolig er frie.

Sidst men ikke mindst, så opfordre DMI sig til, at man ikke er ude at bade i det tidsrum, og at man heller ikke færdes på store området. Her hentyder de til fodboldbaner og marker. Dette skyldes, at der vil være større risiko for, at man bliver ramt af et lyn.

Det tyder ikke på, at der skulle komme dårligt vejr i løbet af de næste par dage.

Læs også

DMI: WOW! I dag bliver det 28 grader!

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip