Advarsel mod "ren-ovn-trick": Jysk mor ligger i koma

Noget gik helt galt, da en 46-årig kvinde i går ville rense sin ovn ved hjælp af en populær metode i hjemmet, som har spredt sig de seneste par uger på sociale medier.

For tre dage siden bragte Dagens.dk en artikel om norske Elisabeth Jensen, som har stor succes ved at bruge et simpelt trick til at gøre sin ovn skinnende ren. Men nu fortæller en ung mand fra Viborg, hvordan hans mor i går fik hjertestop, da hun prøvede at gøre nordmanden kunsten efter.

Den norske husmor, Elisabeth Jensen, lagde opskriften på rengøringsmetoden, som indeholder salmiakspiritus, og imponerende før- og efterbilleder af sin ovn på sin Facebookprofil for et par uger siden. Og efterfølgende har hendes fremgangsmåde spredt sig i Norge og andre skandinaviske lande.

Læs også: Hadet mod Jensen's Bøfhus vokser voldsomt: Nu vil 75.000 danskere ikke spise dér

En 46-årig viborgensisk kvinde havde læst om tricket og ville derfor i går aftes forvandle sin ovn til en skinnende en af slagsen, fortæller kvindens søn, 20-årige David Møller, som gerne vil advare andre mod at bruge metoden, til Dagens.dk.

- Min mor havde taget en skål med vand og en med salmiakspiritus, som der står i opskriften. Men jeg tror, at hun er kommet til at indånde salmiakspiritussen, for der stank i hele køkkenet. Man kunne ikke holde ud at være der, forklarer David Møller, som bor sammen med sin stedfar og mor, som han betegner som en frisk kvinde, der aldrig har fejlet noget.      

Læs også: Fire sekunder inde i denne video sker der noget, som bilisten aldrig vil glemme

Davids mor fik det meget dårligt i køkkenet og begyndte at svede voldsomt. I en fart fik familien hende på Viborg Skadestue. Og så snart de var ankommet, fik moren hjertestop.

- Det lykkes lægerne at genoplive hende til sidst. Nu ligger hun i koma med respirator på Skejby Sygehus, siger David Møller, som er meget berørt af situationen, til Dagens.dk. 

Læs også: Mand tror, han har valgt det rette sted at fri: På sekunder bliver han overbevist om det modsatte

David Møller oplyser, at lægerne ikke med sikkerhed kan sige, at det er salmiakspiritussen, der er skyld i morens alvorlige tilstand. Men på Skadestuen i Viborg fortalte personalet, at de havde set flere lignende tilfælde med folk, der havde været i nærkontakt med salmiakspiritus på det seneste.

Ved at fortælle om, hvad der er overgået moren, håber David Møller, at andre vil holde sig fra det norske rengøringstrick i hjemmet, inden flere kommer i fare.

Læs også: Forbered dig: Kæmpe-edderkopper invaderer danske hjem 

Lægerne vil forsøge at vække Davids mor i morgen.

- Der er gode chancer for, at hun overlever. Men det var meget tæt på, siger David Møller til Dagens.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Klik her for seneste nyheder og 112 krimi i Danmark.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip