Advarsel: Salmonella fundet i kød fra Bilka og Føtex

Skrevet af Nils Würtzenfeld

10/10/2018
Foto: Fødevarestyrelsen
Foto: Fødevarestyrelsen
Der er konstateret både salmonella og E.coli bakterier i oksekød solgt i Bilka og Føtex.

Mest læste i dag

Onsdag skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse, at virksomhed Himmerlandskød tilbagekalder hakket oksekød solgt i Bilka og Føtex i hele landet. 

Tilbagekaldelsen sker efter, at der ved analyse er blevet konstateret salmonella og E.coli bakterier i produktet.

Selvom sidste anvendelsesdato på kødet er overskredet, udsendes tilbagekaldelsen alligevel, da det ikke kan udelukkes, at forbrugere har produktet liggende på frost.

Der er tale om følgende fødevare:

  • Mesterhakket hakket oksekød
  • Fedtprocent: 2-7%, 15%, 22%
  • Nettovægt: Varierende mængder
  • Sidste anvendelsesdato: 21. – 27/09/18

Her ses kødet med en fedtprocent på 2-7 %. Foto: Fødevarestyrelsen

Kødet har udover at være solgt i Bilka og Føtex også været solgt i butikkernes slagter/deli som bøf rösti, krydderbøf, gyros steaks og boeuf duchesse.

Det alvolige fund gør, at man kan blive smittet med salmonella eller E.coli, hvis kødet ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer.

Symptomerne på salmonella og E.coli er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller smide det ud med det samme.