Advarsel til danske cyklister: Dette må ALDRIG gøre, når vinterkulden rammer

Foto: Scanpix

Det kan være rart med lidt ekstra beskyttelse mod kulden, men det kan være rigtig farligt at holde ørerne varme under cykelhjelmen her til morgen.

Det er bidende koldt disse dage, og i den kommende tid har DMI varslet at vi her til lands kan forvente en sibirisk kulde, der bestemt ikke er til at spøge med.

Det kan gå særligt hårdt udover cyklisterne, der oplever at gearene fryser, sadlen er iskold, og får man endelig gang i cyklen, så bider kulden i den grad i kinder og ørerne.

Derfor kan man fristes til at holde hovedet ekstra varmt og tage en pelset og varm hue på, inden man ifører sig cykelhjelm, men det er en rigtig skidt ide, skriver TV2.

- Hvis huen er alt for tyk, så kan hjelmen ikke sidde rigtigt på hovedet. Den kommer for højt op og man risikerer, at den ikke sidder ordenligt fast, hvis man slår hovedet ned i asfalten, siger specialkonsulent Pernille Ehlers fra Rådet for Sikker Trafik til TV2. 

Læs også

Forældre i Holbæk fik kæmpe forskrækkelse: Da de skulle aflevere børn, stod daginstitution i flammer

Hun anbefaler, at man i stedet køber en hjelmhue, der er lavet til formålet, og så må man ellers leve med, at det ikke er det kønneste i verden man kan ifører sig på vej til arbejde.

Læs også

Forskere advarer: Denne dårlige vane under dynen, fordobler risiko for dødelig sygdom

Men huen kan med fordel erstattes af ørevarmere, et tyndt halsrør eller en hjelmcap, lyder det fra Cyklistforbundet. 

- De klassiske hjelmhuer er frygtelig praktiske, men de er ikke særlig kønne. De har lidt det her badehætte-look, så derfor kigger vi på, hvad der ellers findes, siger Rikke Ravn Faber, der er redaktør for Cyklistforbundets medlemsblad, Cyklister, til TV 2.

Teenager vælger at tisse i elevator for sjov - det kommer han bittert til at fortryde

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip