Man skal ikke mange dage tilbage, før det stod klart, at den nye SVM-regering ønsker, at danskerne skal vinke farvel til en helligdag.
Og i en fredags udtalte Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en mail til Ritzau, at danskerne, der skal arbejde den helligdag som SVM-regeringen vil afskaffe, vil blive kompenseret:
"Vi er i en helt særlig situation, som kræver, at vi alle bidrager. Vi vil fremsætte et nyt lovforslag, hvor vi fjerner en helligdag – og i stedet gør den til en arbejdsdag, hvor lønmodtageren får kompensation, hvis man er på arbejde”.
Partilederne sagde søndag aften til DR, at det endnu ikke er sikkert, hvilken helligdag, der bliver afskaffet, skriver Ekstra Bladet.
Lars Løkke Rasmussen har dog tidligere kaldt Store Bededag for et oplagt bud. Derudover har statsminister Mette Frederiksen også udtalt, at "det bliver givetvis Store Bededag”.
I starten af det nye år indledes overenskomstforhandlingerne på det private område.
Ifølge Bent Greve, der er professor i samfundsvidenskab på Roskilde Universitet, vil overenskomsten dog komme til at ligge på omkring en halv procent af ens løn, da det cirka svarer til det ekstra, lønmodtageren vil skulle arbejde årligt:
"Det regnes simpelthen igennem, efter hvor stor en samlet andel af lønnen er det her, og så forhøjes den tilsvarende", fortæller han ifølge Ekstra Bladet og tilføjer:
"Helt praktisk vil min forestilling være, at en månedslønnet vil få det fordelt ud over årets 12 måneder, mens en timelønnet vil få det som en sædvanlig timeløn".