Alle i denne danske by bør lade sig teste

Modelfoto: Shutterstock.com

Sundhedsdirektør i kommune opfordrer alle til at blive testet.

Smittetallene i Danmark er stigende, og der er området i landet, der er særlig ramt.

Nordjylland er et af dem, og det får nu konsekvenser.

Læs også

Opfordring fra SSI: Alle danskere bør nøjes med at se få personer i efteråret

I byen Dronninglund, der er placeret i Brønderslev Kommune, er 29 af byens omkring 3.000 indbyggere testet positive i løbet af den sidste uge. Det høje smittetal menes at være forårsaget af et Open by night-arrangement i byen, der fandt sted 4. september.

Det har fået Brønderslev Kommune og Region Nordjylland til at opstille et mobilt testcenter i byen, skriver Nordjyske. Sundhedsdirektør i kommunen, Henrik Aarup-Kristensen, håber, at det vil få borgerene til at blive testet. 

“Vi opfordrer alle i Dronninglund-området til at blive testet. Enten har man været til Open by Night eller også har man måske været i kontakt med en, der har," siger sundhedsdirektøren.

“Vi opfordrer alle i Dronninglund-området til at blive testet," siger sundhedsdirektør i Brønderslev kommune, Henrik Aarup-Kristensen. Modelfoto: Shutterstock.com

Det mobile testcenter bliver opstillet torsdag til søndag i Dronninglundhallen og vil være åbent fra 9-17, oplyser mediet.

Nye corona-tiltag

De stigende smittetal har også fået myndighederne til at reagere. I går kom der nye tiltag, specifikt henvendt til 17 kommuner i hovedstadsområdet, men også resten af Danmark bliver bedt om at tage de nye opfordringer til sig.

Nattelivet lukker for en periode klokken 22.00  i de 17 kommuner, og mundbind bliver obligatorisk på barer og restauranter. Det er dog ikke nødvendigt, når man sidder ned, men det skal benyttes, hvis man bevæger sig rundt.

Derudover opfordrer faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, at danskerne bør finde en ‘social boble’ i løbet af efteråret. Det betyder, at man nøjes med at finde fem til ti personer man ses med, og ikke mere end det.

Allerede i sidste uge kom Tyra Grove Krause, overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut, med en opfordring til de unge:

”Min opfordring til de unge er at prøve at begrænse jeres sociale netværk, så I ikke ser for mange forskellige personer. Hold jer til jeres hold eller klasse, og kun enkelte venner derudover samt jeres nærmeste familie,” lyder rådet.

Men opfordringen fra Kåre Mølbak om en ‘social boble’ er henvendt til alle - uanset alder.

Læs også

Corona-studie viser, at dødeligheden er faldet

 

 

 

Dagens Gossip