Antallet af indvandrere skyder i vejret: Især disse kommuner er populære

Nicolai H

1 uge siden

|

11/07/2024
Indland
Foto: GagoDesign/Shutterstock
Foto: GagoDesign/Shutterstock
De seneste tal fra Danmarks Statistik viser interessante tendenser.

Dagens topnyheder

Danskerne bliver stadig mere mangfoldige, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge opgørelsen for 2. kvartal 2024 udgør indvandrere og deres efterkommere nu 16 procent af landets samlede befolkning. Det betyder, at 952.200 personer med udenlandsk oprindelse nu bor i Danmark.

Selvom gennemsnittet ligger på 16 procent, varierer andelen markant fra region til region.

Hovedstaden hitter

Region Hovedstaden topper listen med hele 23 procent, hvor nogle kommuner som Ishøj, Brøndby og Høje-Taastrup har henholdsvis 46, 40 og 37 procent indvandrere og efterkommere.

Københavns Kommune følger efter med 28 procent.

Høje-Taastrup Kommune har oplevet den største stigning i antallet af indvandrere og efterkommere med en tilvækst på 7,36 procentpoint de sidste fem år.

Vestegnskommunerne som Vallensbæk, Brøndby og Rødovre dominerer top 10-listen over kommuner med den største tilvækst.

Helsingør og Rudersdal ligger i bunden med en tilvækst på 0,67 procentpoint, tæt fulgt af Furesø, Odsherred og Gentofte.

Vestegnen som eksempel

Chefkonsulent Lisbeth Harbo fra Danmarks Statistik udtaler til Sjællandske Nyheder, at stigningen på Vestegnen afspejler den nationale tendens, men med højere vækstrater i nogle kommuner.

"Som man kan se af samme beregninger, ligger stigningen på Vestegnen fint i tråd med den stigning, der ses på nationalt plan og i Region Hovedstaden generelt, men er for de fleste af Vestegns-kommunerne dog også højere," siger Harbo.

Hun tilføjer, at specifikke lokale forhold spiller en rolle, og yderligere analyser ville være nødvendige for at forstå de nøjagtige årsager til disse forskelle.