Baby ombord: Ung kvinde fødte i københavnsk bus

En tur med rute 1A fra Klampenborg til Aveøre Syd blev tirsdag formiddag en ganske særlig oplevelse for både buschaufføren og passagererne.

En ung asiatisk mand i bussen henvendte sig pludselig til chaufføren og forklarede på gebrokkent engelsk, at hans højgravide kone var blevet dårlig. Bussen nærmede sig Hvidovre Hospital, og chaufføren lovede at skynde sig, så hurtigt som fædselsloven tilladte.

Et øjeblik senere gik kvindens vand.

LÆS OGSÅ: Rørende billeder: Mand foreviger afdød kones kræft-kamp

- Nu hastede det, og jeg fortalte de andre passagerer igennem højtaleranlægget, at jeg ville køre direkte til Hvidovre Hospital. Jeg ringede også til en ambulance, fortæller buschaufføren Cahit Kilic til Ekstra Bladet.

Men så langt nåede hverken bus eller baby i første omgang. Lige inden næste stoppested lød der babygråd i bussen, og der lå blod på gulvet. Kvinden havde født en lille pige med hjælp fra de øvrige passagerer, som kun havde en stak gratisaviser som hjælpemidler.

- Jeg har kørt bus i 18 år, men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var en dejlig oplevelse, og senere skal vi ud på hospitalet for at give dem blomster, siger Cahit Kilic.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

De nybagte forældre og den lille pige blev efterfølgende hentet af en ambulance, og Cahit Kilic kørte de øvrige passagerer til Hvidovre Hospital, hvor en anden bus tog over. 

Dagens Gossip