'Blinkende Lygter'-profil afslører lønnen: Så 'lidt' er der tale om

Skrevet af Emil Martesen

5 uger siden

|

12/04/2024
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
'Blinkende Lygter'-profilen afslører lønnen.

Dagens topnyheder

Det er ikke uvant, at man husker sin første lønseddel, og sagen er helt den samme for Laura Drasbæk, der har bidt sig fast på alles læber, når hun har gjort god figur i en lang række film og serier.

Og man skal efterhånden spole tiden et godt stykke tilbage, hun fik hendes gennembrudsrolle i den danske filmklassiker 'Lad isbjørnene danse'. Som kun 13 år gammel fik hun sin debutrolle som Lollo.

Men det var ikke en hvilken som helst løn, som hun tjente.

Det løfter hun sløret for i et hudløst ærligt interview med B.T.

Her lægger hun ikke skjul på, at hun tjente mellem 600 og 750 kroner:

"Jeg mener, det var 600 kroner - eller 750 kroner, det tal siger mig noget. Men det er 35 år siden, jeg kan sgu ikke huske det!"

Og selvom beløbet i dagens penge ville svare til under 1500 kroner, var det en fin sum for en ung skuespillerinde på det tidspunkt:

"Det var en fin løn dengang, og jeg var glad", forsikrer Laura Drasbæk.

Men det stopper ikke her.

Den tidlige oplevelse med filmindustrien var ikke kun en indtægtskilde, men også en springbræt, der satte skub i en lang og varieret karriere.

Fra den spæde start i 'Lad isbjørnene danse' til hendes senere roller som narkomanen Vic i 'Pusher', søsteren Katrine i 'Lærkevej'-universet, og den forsmåede hustru Marianne i 'Sommerdahl'-serien, har Laura Drasbæk bevist sin alsidighed som skuespillerinde.