Breaking: Højeste smittetal i Danmark i flere måneder

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Klokken 14.00 udkom de seneste coronatal i Danmark, og desværre har vi set en stor stigning, så vi er tilbage på et smitteniveau som for fem måneder siden.

Den seneste uges tid er coronasmitten i Danmark begyndte at vokse markant, og særligt i går da meldingen kom frem, at kontakttallet steg fra 0.9 til 1.5 viste det tegn på at være seriøst.

I dag er der så atter dårlige nyheder fra Statens Serum Institut, der netop har udsendt de seneste coronatal i Danmark.

Læs også

Tidligere SSI-direktør kommer med opfordring til danskerne

Antallet af smittede personer er nemlig på sit højeste i flere måneder, da 251 personer er blevet bekræftet smittet med virussen. Ifølge Statens Serum Institut skal vi mere end fem måneder tilbage, for at finde et tal der er højere.

Samtidig med meldingen om de ekstra mange smittede danskere, så kan Statens Serum Institut også meddele, at yderligere to personer er blevet indlagt. Det betyder, at der nu er 30 indlagte i Danmark.

Fem af de indlagte er i øjeblikket på intensivafdelingen, mens to personer er i respirator. Der er nul døde med coronavirus siden i går.

Tallene i alt

Siden den første test blev foretaget, er der i Danmark blevet testet intet mindre end 1.893.679 personer for coronavirus. Der er blevet brugt 2.790.136 prøver.

15.990 personer har overstået deres infektion, mens 628 personer, der har været smitte med virussen har mistet livet. Det giver et dødsfald i procent af de smittede på 3.4.

Siden i går er der blevet testet 20.874 personer, og ud af disse test er 251 blevet bekræftet smittet med coronavirus.

Læs også

Ud af det blå: Nu får disse danskere penge tilbage

 

 

 

Dagens Gossip