CIA med besynderlig udmelding: I Danmark gør man sådan her

Foto: Shutterstock.com

Et tweet fra selveste CIA har fået masser af opmærksomhed i Danmark. Det skyldes, at den amerikanske efterretningstjeneste har meddelt om en dansk skik, der slet ikke passer.

CIA er vel nok verdenst mest kendte efterretningstvæsen, men når det amerikanske efterretningsvæsen ikke tager sig af oversøiske efterretninger, så informerer de folk på Twitter om, hvilke særlige skikke, man har i de forskellige lande på kloden.

Et tweet der især har fanget danskernes opmærksomhed, blev udsendt af den amerikanske efterretningsvæsen i går, da det netop omhandlede Danmark.

Læs også

Mor vil have 14-årig datter til at få plastikoperationer: “Grimme mennesker kommer ingen vegne”

I dette tweet skriver CIA således:

“Mens man spiser i Danmark, er det god skik at lade sine hænder være synlige, selv når man slapper af. Derfor vil håndleddene ofte ligge på bordet,”

Altså CIA mener, at det er en skik i Danmark, at man typisk lade sine hænder hvile på bordet, når man sidder til bords.

Er det ikke brysterne, der skal på bordet?

Det er noget bekymrende, at efterretningstjenesten vælger at lægge sådan et tweet ud, uden at have gjort deres research godt nok. Man kunne hvert fald forestille sig, at de lige netop hos CIA burde have ansatte, der er særligt udmærkede i at finde informationer.

Mange danskere både kendte og ukendte har besvaret tweetet, hvor de gør CIA opmærksomme på, at de altså tager fejl. Den tidligere nyhedsvært Paula Larrain er blandt de danskere, og hun gør blandt andet grin med CIA.

I hendes tweet skriver hun, at hun først har forstået det nu efter 45 år, og at hun altid har troet, at det var ens bryster, der skulle ligge på bordet.

TV2 har i forbindelse med CIAs tweet taget kontakt til Inge Correll, der er ekspert i takt og tone, og hun kan heller ikke genkende den udlægning, som CIA kommer med på Twitter.

Hun fortæller, at det altså ikke er god dansk bordskik at have sine arme på bordene, og at man under maden, højst bør have hænderne så langt inde på bordet, at det svarer til der, hvor manchetknapperne sidder hos en mand.

Det vil altså sige, ikke særlig langt ind på bordet.

Læs også

Så er det afsløret: Her er dommerne til næste sæson af X Factor

 

Dagens Gossip