Coop med trist nyt: Hæver prisen på 800 varer

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Priserne stiger desværre nok en gang.

Tirsdag har Coop’s egen hjemmeside for udlevering af dagligvarer sat priserne op på lige knap 800 varer med i gennemsnit 7,7 procent.

Det skriver Jon Henriksen, direktør for Beepr, på LinkedIn.

Læs også

Line Baun i stor sorg efter dødsfald

Det sker i kølevandet af den højeste inflation i 39 år, som nu har rundet 10 procent på fødevarer. For at holde inflationen lav og stabil, sætter regeringen et inflationsmål på 2 procent. Det vidner om en inflation, der er usædvanlig høj.

"Vi ser desværre, at prisstigningerne ikke er overstået endnu. Af de butikker, vi måler på, har Coop.dk i lang tid formået at holde prisstigningerne nede, samtidig med at antallet af varer, der er steget, heller ikke har været højt. Men med 780 varer, der stiger knap otte procent, er det en af de helt store tilpasninger, som Coop.dk denne gang har set sig nødsaget til at gøre," siger Jon Henriksen.

Beepr overvåger hver dag priserne på de dagligvarekæder, der tilbyder onlinehandel.

Det skriver Dagligvarehandlen i en nyhedsmeddelelse.

Efter sigende forhandler Coop med flere hundrede leverandører for at holde priserne nede. Det har blandt andet haft den konsekvens, at Coop har fjernet familie-favoritter fra hylderne.

Stryhns Gruppen hæver priserne på sine varer for at dække stigende omkostninger, men det træk falder ikke i god jord hos Coop. Og efter sigende kan de to parter ikke nå til enighed, hvorfor de nu fjerner flere af danskernes familie-favoritter.

Det drejer sig blandt andet om Langelænder Pølser.

I slutningen af april havde Sallings Groups og Coop, der blandt andet står bag Føtex, Bilka og Fakta, hævet priserne med knap 5 procent.

Men de vilde prisstigninger er altså langtfra forbi. Det viser Beepr´s seneste månedsrapport.

Sidste måned havde Rema 1000 hævet de samlede priser i de danske butikker med 2,21 procent. Føtex fulgte godt efter med en prisstigning på 1,48 procent, mens Bilka hævede priserne med 0,88 procent. Det skriver Ekstra Bladet.

Læs også

Tillæg på 30.000 kroner: Nu bliver det dyrere for disse bilister

 

 

Dagens Gossip