Coops nye tiltag overrasker alt og alle: Irma 'lever videre'

26/09/2023 13:59

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den evigt populære Irma 'lever angiveligt videre'.

Mest læste i dag

I mere end 137 år har danskerne kunne foretage et indkøb i supermarkedskæden Irma. Det er altså den ældste dagligvarekæde i Danmark, men det får snart en ende. 

Lukningen er en del af en større rokade i Coop-koncernen, der blandt andet skal samle de største butikker fra Kvickly, SuperBrugsen og Irma i én butikskæde under navnet Coop. 

Med lanceringen af den nye strategi, ”Fremtidens Coop” gennemfører Coop historiske forandringer og forenklinger, der skal skaffe danskerne bedre og billigere dagligvarer.

Og netop i denne tid, hvor supermarkedskæder fusionerer og ændrer navne på kryds og tværs, har Coop løftet sløret for en usædvanlig måde at hylde den ikoniske Irma-kæde, hvis eventyr lakker mod enden.

Ved åbningen af nye Brugsen-butikker på adresser, hvor der tidligere har været en Irma, har Coop opsat mindeplader:

"Det er i respekt for Irma og ikke mindst af hensyn til de medarbejdere, som stadigvæk arbejder i butikkerne," udtaler informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen til P1 Morgen i kølvandet på det flotte initiativ.

Og selvom Irma i 137 år har været en del af danskernes hverdag og har 'sat standarden for høj kvalitet, innovation og udvikling af nye fødevarer', så synger det sidste vers.

Jens Juul Nielsen lægger heller ikke skjul på, at Irma er et mærke, der har tændt mange følelser hos mennesker og det også har været en arbejdsplads, der har haft enorm betydning for de medarbejdere, der har arbejdet der gennem årene, hvorfor det flotte initiativ skal se dagens lys.