Rema 1000 deler overraskende melding - 21-årige Mia bryder normerne med ét klart budskab

26/09/2023 09:54

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
21-årige Mia fra Rema 1000 bryder normerne.

Mest læste i dag

I en branche, der ofte er præget af fordomme og manglende prestige, træder 21-årige Mia Rosengreen frem som et lysende eksempel på, at passion og ambition kan drive værket. Hun er ikke blot souschef i en Rema 1000 butik, men også en kvinde med en mission: at blive Danmarks yngste købmand i Rema 1000.

Mia's karriere i Rema 1000 startede tilbage i 2020, lige efter hun havde afsluttet sin gymnasieuddannelse. Hun arbejdede i sin fritid i Rema 1000 i Kolding og blev hurtigt bidt af branchen.

Samtidig vækkede det noget i hende gradvist at få mere ansvar, for hvis der er noget, Mia motiveres af, så er det ansvar og viljen til at ville være den bedste - og heldigvis så hendes chef potentialet og tilbød hende en elevplads, hvilket blev startskuddet til en lovende karriere.

Klasse fornægter sig nemlig ikke, og sidenhen har hun ikke set sig tilbage.

I dag, tre år senere, er Mia souschef i selv samme Rema 1000, og sidste år vandt hun Rema 1000s pris 'Årets Elev'.

Mia lægger heller ikke skjul på er træt af de stereotype opfattelser, der ofte florerer omkring arbejde i dagligvarehandlen:

"Jeg tror ikke, at det er prestigefyldt nok for mange mennesker. Man siger tit, at hvis man ikke kan blive et eller andet, så kan man altid blive kassedame et eller andet sted. Og det, synes jeg, er ærgerligt", siger hun hudløst ærligt.

I samme ombæring ønsker Mia at ændre denne opfattelse ved at vise, at jobbet indebærer meget mere end at scanne varer og fylde hylder. Det handler også om databehandling, personalehåndtering og kundeservice.

Og udover at være ambitiøs i sin karriere, har Mia også et stort socialt hjerte. Hun brænder for at hjælpe mennesker med psykiske diagnoser og dem i fleksjob:

"Det at være med til at tro på nogle andre mennesker, så de får opbygget det samme selvværd, som jeg selv har fået opbygget, det er virkelig det, der fastholder mig i branchen".