Coronaudbrud hos Danish Crown i Danmark

Pressefoto: Danish Crown

Medarbejdere er blevet testet positive for corona-virus, og derfor er omkring 30 medarbejdere sendt i karantæne.

Der er tale om tre medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted, som er testet positive for corona-virus, og derfor er omkring 30 medarbejdere sendt i karantæne. 

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Læs også

Eksperter: Det kommer til Danmark

For at sikre sig bedst muligt mod risikoen for yderligere spredning af COVID-19 på slagteriet i Ringsted har Danish Crown valgt at lukke en hel afdeling og bedt i alt omkring 80 medarbejdere blive testet. Samtidig har Danish Crown taget kontakt til myndighederne for at afklare, om alle slagteriets ca. 900 medarbejdere bør testes.

“Det er vigtigt at understrege, at COVID-19 ikke smitter gennem fødevarer. Når vi reagerer så kontant, som vi gør, er det fordi, vi allerede i marts lavede en klar plan for, hvad vi gør, når en medarbejder konstateres smittet med COVID-19. Den plan bygger på en hurtig opsporing af mulige kontaktpersoner og blev udbygget med test som følger myndighedernes anbefalinger, efter det blev muligt for alle at bestille en test,” fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Danish Crown blev informeret søndag

Så sent som søndag blev Danish Crown informeret om, at en medarbejder var konstateret smittet med COVID-19. I løbet af søndagen og mandag morgen blev medarbejderne på slagteriet informeret, og en gruppe på 15 personer blev sat i karantæne og blev samtidig bedt om at lade sig teste.

Mandag eftermiddag blev endnu en medarbejder konstateret smittet med corona-virus. Denne medarbejder havde meldt sig syg mandag morgen og var blevet testet allerede søndag, da han følte sig dårlig. Senest er en tredje medarbejder tirsdag morgen konstateret positiv efter en test mandag.

“Lige nu handler det om at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at undgå yderlige spredning af smitte. Det er uklart, hvordan medarbejderne er blevet smittet, og vi ved heller ikke, om der er sket spredning på slagteriet, men for at sikre os bedst muligt har vi valgt at lukke den pågældende afdeling ned indtil videre, og vi er i tæt dialog med myndighederne, så vi sammen får lavet en så effektiv indsats som muligt,” siger Per Laursen.

Som en konsekvens af den lukkede afdeling vil der i de kommende dage kun blive slagtet på halv kraft i Ringsted. Det kompenseres der for gennem flere slagtninger på Danish Crowns andre slagterier.    

Læs også

Efter sørgelig nyhed: Mette Frederiksen reagerer

 

Dagens Gossip