Dårligt vejr og nybyggeri koster Tivoli omsætning

Tivoli holder fast i forventningerne til 2016 om en omsætning på niveau med sidste år ifølge selskabets rapport for andet kvartal af i år. Det til trods for, at der i andet kvartal var et fald i forlystelsesparkens omsætning.

Selskabet bag Tivoli finder regnskabet tilfredsstillende, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

- Vejret og andre udefrakommende begivenheder kan have en stor indflydelse på Tivolis forretning og dermed udvikling i årets resultat.

- For 2016 forventes fortsat en omsætning på cirka 900 millioner kroner og et overskud før skat i niveauet 60-70 millioner kroner, skriver Tivoli i regnskabet.

Tivoli-aktien landede mandag 0,1 procent højere i 460 kroner.

Forlystelsesparken har haft syv færre åbningsdage i 1. halvår af i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Desuden medfører byggeriet af Tivoli Hjørnet at visse kommercielle aktiviteter er midlertidig lukket, og der har været et lavere resultat af de kulturelle aktiviteter.

- Omsætning inklusiv forpagtere og lejere er i perioden 1. januar - 30. juni 2016 faldet med 44,2 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

- Vi finder resultatet for perioden tilfredsstillende set i lyset af, at omsætningstilbagegangen i denne periode var ventet, siger økonomidirektør Andreas Morthorst ifølge fondsbørsmeddelelsen.

Lars Liebst, der er administrerende direktør i Tivoli, er godt tilfreds med resultatet. Han er dog mindre begejstret for det danske sommervejr, der i år har gjort ondt på hans forretning.

- Set i forhold til, at vi har haft syv dage færre åbent, så synes vi faktisk det er gået meget godt, siger Lars Liebst til Ritzau Finans.

- Det har jo ikke været verdens bedste sommer. Vi kommer ikke udenom, at det har en indvirkning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip