Dansk kommune “sløjfer” fredagen - Ansatte skal kun arbejde fire dage om ugen

Fra september skal de ansatte hos kommunen i Odsherred ikke længere på arbejde om fredagen. De går hen og nøjes med arbejdsuger på blot fire dage. Det skulle være bedre for både de ansatte og borgerne.

Det er ikke længe siden, at vi her på Dagens kunne fortælle om en britisk advokatvirksomhed, der i en længere periode havde prøvet sig af med en arbejdsuge på kun fire dage.

Den testperiode var gået så godt, og resultaterne havde været så gode, at man valgte at gøre det permanent til stor glæde for de ansatte. Om det er denne britiske virksomhed, der har været inspiration for en dansk kommune, er ikke til at sige, men nu har Odsherred Kommune valgte at gøre det samme.

Læs også

Fik sit livs chok: Bedstemor fandt fugleedderkop i sine nyindkøbte vindruer

De administrative medarbejdere på rådhuset i Odsherred Kommune på Vestsjælland, kan nemlig se frem til, at de fra september blot skal arbejde fire dage om ugen. De har således en weekend der strækker sig over hele tre dage. Det skriver mediet A4nu.dk

De skal fortsat arbejde lige så mange timer

Hvis man udefra skulle føle sig snydt over, at de 300 ansatte fra kommunen kan se frem til at få en ekstra fridag, så skal man bare tage det helt roligt. De kommer nemlig ikke til at arbejde færre timer end de plejer, de får nemlig længere arbejdsdage.

Til A4nu lyder det, at de ansatte fortsat vil arbejde 37 timer fra mandag til torsdag, og at det vil komme borgerne til gode, da de blandt andet har mulighed for at booke møder helt hen til klokken 19.

“Det er et spørgsmål om mere fleksibel arbejdstid. De ansatte vil have mulighed for at arbejde hjemme, men det skal også give en øget tilgængelighed for borgerne. Det skal nemlig være muligt at booke en tid så sent som klokken 19 med en sagsbehandler,” fortæller kommunaldirektør Claus Steen Madsen til A4nu.

I Odsherred Kommune har denne aftale været på vej i de seneste to år, og den kommer til at forløbe sig sådan, at de tre af dagene blot skal arbejde en halv time længere end de plejer, mens de den sidste dag skal have en arbejdsdag på 10 timer. Det vil være frivilligt for de ansatte selv at vælge hvilken ugedag, de gerne vil arbejde i 10 timer.

Der har været meget snak om, at en arbejdsuge på blot fire dage, men hvor der arbejdes længere pr. dag, kan have en positiv effekt på både ansatte og kunder, så det er slet ikke usikkert, at det kan brede sig til andre erhverv.

Hvordan ville du have det med en arbejdsuge på blot fire dage?

Læs også

Politiet advarer mod skræmmende mail: De truer med at kidnappe dig!

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip