Dansk mundbindsstudie offentliggjort: Ingen betydelig effekt at bære mundbind

Foto: Shutterstock.com

Rigshospitalets studie om effekten ved brug af mundbind er nu blevet fremlagt, og det viser sig ifølge Rigshospitalet, at der ikke er nogen signifikant effekt ved brugen af mundbind.

Tidligere i dag kunne Rigshospitalet melde ud, at de klokken 15.00 ville præsentere deres studie, hvor de testede effekten ved at bære mundbind.

Læs også

Bubbers ekskone: Nu skifter hun navn

6.000 deltagere deltog i studiet, hvor 3.000 skulle bære mundbind offentlige steder og 3.000 skulle undlade det. Konklusionen af studiet fra Rigshospitalet viser nu, at der ikke er signifikant beskyttelse mod smitte ved brug af mundbind.

Det som det danske studie påpeger, er, at man altså ikke er synderligt mere beskyttet mod coronasmitte, hvis man bærer mundbind, end hvis man ikke bærer det.

Der der til gengæld ikke har været muligt at måle i studiet, det er, om du hindre at smitte flere mennesker med covid-19, hvis man bærer mundbind. Dette har ikke været muligt at teste i forbindelse med studiet.

Det var i første omgang meningen, at studiet skulle være offentliggjort i maj, men det blev rykket og er dermed først blevet udgivet i dag onsdag den 18. november klokken 15.00.

Læs også

Drama på Borgen: ‘Mette bør trække sig nu’

 

 

 

Dagens Gossip