Danske dyrlæger advarer mod populære hunderacer: ‘Det er gået over gevind’

Emil Ryttergaard

354 uger siden

|

28/09/2017
Danske dyrlæger advarer mod særligt avlede hunderacer, der oplever store helbredsproblemer senere i livet.

Dagens topnyheder

De er frygtelig nuttede og søde, og går man i gennem større byer, så ser man tit hund og ejer gå frejdigt side og side ved fortorvet. 

De små hunde, der bliver avlet med flade næser, såsom mops, fransk bulldog eller engelsk bulldog er meget søde og populære som aldrig før blandt hundeejere. 

Men nu har danske dyrlæger fået nok, for de små hunde med flade næser kan slet ikke trække vejret, og derfor bør fremtidige hundeejere tænke sig om en ekstra gang, skriver Den Danske Dyrlægeforening i en pressemeddelelse. 

- Hundenes næser er blevet så korte, at flere af dem må opereres for at kunne trække vejret og få et anstændigt liv. Deres sjove snorkelyde og deres tendens til at sidde op og sove er i virkeligheden et udtryk for markante problemer med vejrtrækningen. Og nu er det nok, lyder advarslen fra dyrlægerne.  

Dyrlægerne i Danmark er i disse dage samlet til en stor kongres i Bella Centeret i København, og det er på baggrund af denne kongres, at dyrlæger nu advarer om, at købe hunderacer med flad snude. 

- Avlen er gået over gevind, og vi er kommet for langt ud. Vi vil gerne beholde de fladnæsede hunde, som de gode familiehunde de er, men de skal være sunde. De skal kunne trække vejret, og det kræver, at vi sender et klart signal til kommende hundeejere om, at de skal tænke sig om, inden de køber en fladnæset hund, siger Anne Sørensen, der er formand for faggruppen Hund, Kat og Smådyr, Den Danske Dyrlægeforening. 

Har man en fladnæset hund, skal man sikre sig, at den kan trække vejret ordentligt, og går man i tankerne om at købe hund, så er der tre gode råd til kommende ejere. 

Man bør altid gå efter hunde, der har de længste snuder, spørge køber om lov til at se forældrene til den hund, man vil købe, og sikre sig at hunden ikke har hudfolder, der dækker næsen. 

Østjyde bestilte escortpige til sex: Fortrød det bittert, da hun lige skulle ordne noget i sin bil