Danskere med krav til regeringen: Vi vil have vores feriepenge udbetalt

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Den 1. september 2020 skal danskernes feriepenge senest udbetales, lyder det fra et borgerforslag, som netop har rundet 50.000 underskrifter. Nu skal folketinget behandle forslaget.

Det har skabt stor utilfredshed hos mange danskere, at flere måneders feriepenge ikke kan blive udbetalt, før de når pensionsalderen.

Årsagen skyldes en ny ferielov, hvor man kan benytte sig af sine feriedage kort efter, at man har optjent dem i stedet for, at man optjener dem og først kan benytte sig af dem året efter.

Læs også

62-årig kvinde blinkede med forlygterne af bilist: Det skulle hun ikke have gjort

Den nye ferielov har krævet en overgangsperiode, og den periode betyder, at flere måneders feriepenge ikke bliver overført som de plejer, men at de i stedet ryger i en pulje, som først bliver udbetalt, når du rammer pensionsalderen.

Den løsning har mange danskere været utilfredse med, og de har derfor skrevet under på et borgerforslag, som Folketinget nu skal behandle.

Mere end 50.000 danskere har underskrevet borgerforslaget, og det betyder, at Folketinget er nødt til at behandle det forslag. Det skriver B.T.

Ni feriedage

I alt er der tale om feriepenge tilsvarende ni feriedage, som danskerne mister, og ifølge borgerforslaget kræves de udbetalt senest den 1. september 2020.

Det er den 59-årige Henrik Jensen, der har opstillet forslaget, og til B.T fortæller han, at det ikke giver mening, at danskerne ikke selv kan råde over deres egne penge.

“Det er vores penge. Vi har optjent dem, så det giver ingen mening, at vi ikke selv kan råde over dem,” fortæller han til B.T.

Er du enig i, at danskerne bør få deres ni feriedage til rådighed, eller er det okay, at vi først får dem, når vi rammer pensionsalderen.

Læs også

Forfærdelig ulykke: 13-årig dreng flyver ud af forlystelse

 

 

Dagens Gossip