Danskernes dom over Grevinde Alexandra: Tjen dine egne penge

Grevinde Alexandra skal få et job og forsørge sig selv.

Sådan er den klare dom fra danskerne over den tidligere prinsesse og nuværende grevinde i Hellerup, der burde få sig et job og tjene sine egne penge.

Alexandra skal med andre ord vinke farvel til den gunstige støtteordning på flere millioner kroner om året, hvis det stod til et klart flertal af deltagerne i en ny undersøgelse. 

Bag undersøgelsen står analyseinstituttet TNS Gallup, der for BT har spurgt 1046 danskere om deres holdning til Prins Joachims eks-kone.

Langt størstedelen af deltagerne i undersøgelsen er af den overbevisning, at Grevinde Alexandra skal give afkald på sin livslange årpenge-ordning.

Hele 79 procent af danskerne mener, at grevinden skal vinkle farvel til ydelsen, der i år løber op i 2,3 millioner kroner.

Læs også: Kongehuset får 8,7 millioner kroner mere næste år

Afskeden med pengene, som hun modtager uden at skulle yde noget til gengæld, skal enten ske med det samme eller over en årrække, hvis det står til deltagerne i undersøgelsen.

Kun 12,6 procent af deltagerne i undersøgelsen mener, at Grevinde Alexandra fortsat skal modtage årpengene, der er blevet givet til hende siden 2004.

Siden skilsmissen med Prins Joachim har Alexandra hævet millionerne ved at have sin egen post på finansloven. Formålet med årspengene har været at sikre hende 'et værdigt liv' uden for kongehuset. 

 

 

 

Dagens Gossip