Delta-virussen forårsager flere nedlukninger i Danmark

Foto: Shutterstock

Den berygtede Delta-variant forårsager yderligere nedlukninger i Danmark.

Et barn og en voksen har været nærkontakt til en nærkontakt, der er smittet med en berygtede og særligt smitsomme Delta-variant. 

Læs også

Delta-virus i smitteudbrud: Flere nedlukninger i landet

Det har nu resulteret i, at man har været nødt til at lukke ned for Musikbørnehaven og Mariekjærs Brændkjærafdeling i Kolding fra i dag. Det skriver TV SYD, der også skriver, at det er første gang, Delta-varianten forårsager nedlukninger i Syd- og Sønderjylland. 

Kolding Kommune har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, der har rådet kommunen til at lukke ned for de to institutioner. Derfor er der nu 124 børn og voksne, der er blevet sendt hjem i isolation. 

De to, der har været i nærkontakt til en nærkontakt, er henholdsvis et barn fra Musikbørnehaven, og en voksen, der er ansat i Mariekjærs Brændkjærafdeling. 

De berørte børn og voksne må først vende tilbage til de to institutioner, når de kan fremvise to negative PCR-test. Derfor er begge institutioner indtil videre lukket resten af denne uge. 

"De skal testes første gang i dag og anden gang på torsdag. Det skal være PCR-test, og vi får formentlig en indikation på fredag, når der kommer svar på anden test," siger Michael Petterson, der er børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune, til TV SYD. 

Til trods for, at de to institutioner er blevet lukket ned, er de to personer ikke selv smittet med Delta-varianten, lyder det fra Michael Petterson. Han forklarer, at som det ser ud lige nu, er de ikke smittet, og der er tale om to u sammenhængende tilfælde, selvom der er kort afstand mellem de to institutioner. 

"De to er ikke selv konstateret smittede. Fordi den er så smitsom, som den er, så bliver retningslinjerne strammet op. Det betyder, at de personer har været nærkontakter i andet led til nogen, der er smittet med varianten," lyder det.

Læs også

Fik en vild ide i Føtex: Endte med at tjene 66.000 kroner

Derudover fortæller han, at de to institutioner åbnes igen, når man er tryg ved at gøre det. Fredag forventes det, at både børn og ansatte har fået svar på anden test, hvorfor man her vil have en indikation af, hvornår de to institutioner kan åbnes igen. 

 

Dagens Gossip