Den 22. februar sker det: Det bliver ikke nemt for Jonas Vingegaard

Skrevet af Emil Martesen

09/02/2024
Foto: Manuel Bruque/EPA/Ritzau Scanpix
Foto: Manuel Bruque/EPA/Ritzau Scanpix
Den 22. februar sker det.

Mest læste i dag

I 2022 vandt Jonas Vingegaard for første gang verdens største etapeløb, Tour de France, og blev efterfølgende kåret som Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. I 2023 lykkedes det på ny rytteren fra Glyngøre at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren.

Udover at stå øverst på podiet i Tour de France og desuden vinde en fornem etapesejr i det ikoniske løb, så har Jonas Vingegaard stået øverst på skamlen i flere andre løb i 2023.

Den danske cykelrytter vandt Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han vandt med tre etapesejre samt pointtrøjen Baskerlandet Rundt. Vingegaard kunne ligeledes lade sig hylde som vinder af Gran Camiño , og derudover har Vingegaard vundet en etape i Paris-Nice og blev samlet nummer to i Vuelta a Espana.

Og om 2024 bliver endnu et succesrrigt år for den ydmyge Glyngøre-dreng må vi vente at se.

Der bliver i hvert fald rig mulighed for den danske cykelstjerne, at gøre god figur, når han deltager i O Gran Camiño senere i februar. Det er nemlig et stjernespækket felt, der stiller til start.

Blandt de annoncerede modstandere finder vi store navne som Nairo Quintana fra Movistar, samt et stærkt hold fra INEOS, der inkluderer Egan Bernal og Carlos Rodriguez.

Det skriver TV 2.

EF Education Post stiller også op med et stjernespækket hold, anført af OL-guldvinderen Richard Carapaz og Rigoberto Uran, der får støtte fra Hugh Carthy, Neilson Powless og Andrey Amador.

Med så mange talentfulde ryttere i feltet er der for alvor lagt i kakkelovnen til et hæsblæsende løb, der strækker sig over fire dage fra den 22. til den 25. februar.

Løbet starter med en enkeltstart, efterfulgt af tre dage med udfordrende bjergterræn. Jonas Vingegaard, der sidste år vandt med en overbevisende margin på 2 minutter og 31 sekunder foran Jesus Herrada, og 2 minutter og 48 sekunder foran Ruben Guerreiro, vil skulle trække på al sin styrke og taktiske snilde for at gentage succesen.