Derfor søger flere om skilsmisse efter sommerferien: 5 gode råd til at håndtere konflikten

Foto: Shutterstock

Sådan undgår I at optrappe konflikten og ende i en skilsmisse efter ferien.

Arbejdstelefonen er slukket, flasken med rosé er åbnet, og børnene er sendt på sommerlejr. Sommerferien betyder for mange ægtepar total afslapning og dyrkelse af tosomheden og kærligheden for fuldt blus.

Men faktisk oplever de danske advokater, at flere par søger om skilsmisser efter en ferie.

- Folk har gået med tankerne gennem en periode, men vil se, om ferien kan gøre noget godt for parforholdet, siger Lone Brandenborg, formand for Danske Familieadvokater til Dagens.dk

Læs også: Boligmarkedet boomer efter sommerferie-skilsmisser

- Familieretsadvokaterne oplever uden tvivl, at de efter en sommerferie og juleferie får flere henvendelser fra folk, som vil skilles, siger hun og bakkes op af Statsforvaltningen, der oplyser om samme tendens.

I deres snakke med parrene oplever de, at mange forsøger at komme fredeligt igennem ferien for børnenes skyld, men søger om skilsmisse eller seperation, lige så snart hverdagen melder sig igen.

Andre oplever, at det først er i ferien, de har tid til at kigge hinanden i øjnene og tale om deres forhold. Her finder de så ud af, at det alligevel ikke skal være dem for resten af livet.

Læs også: De fem mest vanvittige grunde til at folk blev skilt

Det er noget, parterapeut og sexolog Maj Wismann kan genkende.

Hun har tit fået henvendelser og ønsker om akuttider fra par, hvis forhold knirker lidt efter en tur sydpå eller nogle uger hjemme i privaten, hvor man har gået op og ned ad hinanden.

- Det er først i de lange ferier - jule- og sommerferier - man finder ud af, hvordan det i virkeligheden går med parforholdet. Her får konflikterne lov til at vokse, uden at de bliver afbrudt af arbejde, siger hun til Dagens.dk

- Man når måske til den erkendelse, at man ikke kan finde ud at holde fri og lave ingenting sammen. Måske viser det sig, at man ikke har noget at snakke om længere, siger Maj Wismann, der faktisk peger på manglende evne til at tale sammen som den hyppigste årsag til skilsmisse.

Læs også: Har du fortrudt din skilsmisse?

For nogle kan det være den rigtige løsning at lade sig skille, mens andre kan redde forholdet ved at tage kampen op, fortæller hun

Hun kommer her med 5 gode råd til at undgå, at konflikten optrappes i løbet af ferien:

1. Hvis man ikke er god til at stoppe op og dyrke kærligheden i hverdagen, så er det svært at gøre det i ferien. Konflikterne har hobet sig op i løbet af året, og nu bliver de ved med at poppe op ved den mindste irritation. Forsøg istedet at tage konflikterne i opløbet.

2.  Mærk efter og tag det stille og roligt. Vidste I, at de pågældende ting var et problem - og er det i virkeligheden et problem? Det er nu I har tid til at tænke klart og konstruktivt og tale sammen uden at skændes.

3. Brug erfaringerne til at arbejde hen imod noget bedre. I ferien tydeliggøres det, hvad I finder irriterende ved hinanden. Brug den erfaring i hverdagen.

4. Lav noget alene. I forpligter jer ikke til at være sammen hele tiden, bare fordi I nu har tiden til det. Gå en tur alene i et par timer, eller lav noget med ungerne uden din partner.

5. Og vigtigst af alt: Vær bevidst om, at det er helt normalt, så du skal ikke lade dig slå ud over, at ferien ikke er ren afslapning og kærlighed for jer. Brug den istedet som værdifuld erfaring.

 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip