Derfor skal du ikke bruge kogende vand til din te

Foto: Shutterstock.com

Hvis du bruger kogende vand, når du brygger en kop te, så gør du det helt forkert.

Kalenderen siger september, og vejret afslører, at det er blevet efterår. Det er blevet mørkere udenfor, og det er blevet den sæson, hvor indendørs hygge med stearinlys, gode serier og en kop te trækker endnu mere.

Læs også

Danskere frarådes nu at rejse til endnu et land

Hvis du også er vild med sidstnævnte, så skal du læse videre. For der er en stor sandsynlighed for, at du laver en fejl, som rigtig mange begår, når der skal brygges te. 

Sådan skal du gøre

Når vandet rammer kogepunktet, hælder du det op i en kop. I stedet for at komme te i med det samme, skal du lade vandet stå i 4-5 minutter og køle af. Herefter kommes teposen ned i vandet. Hvis du har lyst til at komme mælk og sukker i, så tilsættes det. 

Ifølge Mirror skal vandet være omkring 80 grader, når teen tilsættes, og det er der en helt bestemt grund til.

Det må ikke være varmere end 80 grader

Før i tiden har man kogt vandet for at sikre, at det var rent nok til at drikke. Men det er ikke længere nødvendigt.

Ved at blande kogende vand og te risikerer du at dræbe de forskellige smagsnuancer i teen, og i stedet kan du ende med en alt for stærk smag. Det er altså derfor, du ikke skal bruge kogende vand, når du brygger en kop te.

Ved at blande kogende vand og te risikerer du at dræbe de forskellige smagsnuancer i teen. Foto: Shutterstock.com

Vilde med hverdagstricks

Denne slags hverdagstips og tricks er vi vilde med her på redaktionen. Forleden fandt vi også ud af, at vi har kogt pasta helt forkert.

Vi plejer at hælde pastaen i en si, når den er færdigkogt. Men ifølge kokken Andrew Carmellini, så bør man lade pastaen ligge i vandet, når den er færdig kogt og så bruge en si til at samle den op. Herefter skal pastaen hældes ned i gryden med sauce, hvor den skal simre et par minutter, så den suger væden til sig og derfor får mere smag. 

Har du et godt hverdagstips, så del det endelig med os! 

Læs også

Lene Beier gentager succes: “Det skal jeg helt sikkert igen”

 

 

 

Dagens Gossip